Cinci focare de coronavirus, declarate oficial stinse! DSP Timiș monitorizează alte 12

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Cinci focare epidemice, depistate în județul Timiș în ultima perioadă, au fost declarate oficial stinse. Sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică se mai află 12, printre care se numără două unități sanitare, dar și un centru de îngrijiri paleative.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu, trei firme din Timiș (Ghiroda, Dumbrăvița și Lugoj), dar și ONG-ul Salvați Copiii Timișoara au fost scoase de pe lista focarelor aflate sub supraveghere.

În ultimele 24 de ore, au fost finalizate 87 de anchete epidemiologice, iar alte 60 sunt în desfășurare.

Autoritățile transmit că au rămas sub monitorizare 12 focare descoperite la: o firmă din Sânnicolau Mare (86 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), Universitatea de Vest (5 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Buziaș, cu cinci cazuri pozitive, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara (19 cazuri) și Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (65 de cazuri), Penitenciarul Timișoara (77 de cazuri), un centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice din Bacova (9 cazuri) și Clinica OncoHelp.

1000x100 (5)

În județul Timiș, au fost raportate alte 147 de noi cazuri de coronavirus, iar rata de infectare a ajuns la 2.12.

CITEȘTE ȘI: Record de pacienți, internați la Terapie Intensivă, la nivel național! Multe cazuri de coronavirus, raportate în Banat