Unitatea medicală din orașul de pe Valea Carașului, transformată în spital suport COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, în urma semnării ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, a fost amendată cu suma de 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice.
La mijlocul săptămânii trecute, miercuri, 16 decembrie, inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin au efectuat o vizită în teren pentru a constata dacă spitalul din Oravița, angrenat în lupta pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, dispune de toate dotările necesare pentru a face față contextului epidemiologic. Astfel, dacă în urmă cu ceva timp, conducerea unității spitalicești anunța că vor fi depuse toate eforturile pentru ca lucrurile să funcționeze la parametri normali, recent, reprezentanții DSP au găsit o cu totul altă realitate la fața locului, motiv pentru care au hotărât să sancționeze unitatea sanitară în ansamblul ei.
„Spitalul Orășenesc Oravița, spital suport COVID-19, a fost amendat în urma unui control efectuat în data de 16 decembrie de către inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite (HG Nr. 857/2011, art. 30, lit. h)). Cu alte cuvinte, spitalul nu beneficiază de dotările și de circuitele necesare. Mai mult, conducerea spitalului a afirmat la un moment dat că există 140 de paturi destinate COVID-19, însă doar 40 de paturi au primit aprobare de la DSP. Amenda în această situație este de 30.000 de lei și a fost aplicată instituției spitalicești în ansamblul ei”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.
La momentul actual, în spitalul din Oravița sunt internați 30 de pacienți cu Sars-Cov-2, potrivit raportării emise de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.