Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, în aşteptarea testelor rapide promise de ministrul Tătaru

Având în vedere contextul epidemiologic în care se poate observa o creștere semnificativă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, pentru prevenirea colmatării Unităților de Primiri Urgențe, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a promis dotarea acestora cu teste rapide de antigen pentru COVID-19, fapt care ar permite depistarea în aproximativ jumătate de oră a persoanelor infectate. De astfel de teste urmează să beneficieze și UPU Moldova Nouă.

Despre cum se desfășoară activitatea Unității de Primiri Urgențe din orașul de la malul Dunării, purtătorul de cuvânt al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, Claudia Andraș, a făcut următoarele precizări pentru expressdebanat.ro:

„Camera de gardă a spitalului funcționează normal, asigurând asistența medicală pentru toate urgențele medico-chirurgicale. Triajul epidemiologic al persoanelor se face la intrarea în curtea spitalului. Urgenţele majore, inclusiv accidentele rutiere, nu sunt oprite, triajul epidemiologic fiind făcut la Camera de gardă, imediat ce starea pacientului permite”.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește dotarea UPU cu mijloacele necesare depistării rapide a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, reprezentantul spitalului spune că se așteaptă din moment în moment primirea acestora:

„Spitalul nu a primit încă teste rapide, însă în momentul în care vom dispune de astfel de mijloace, acestea vor fi folosite conform Protocolului MS de utilizare a testelor rapide. Ele se folosesc la anumite categorii de pacienți și sunt întotdeauna însoțite de testul RT-PCR. Nu se folosesc la pacienții asimptomatici sau pentru verificarea contacţilor”.

Sursa foto principal: 360medical.ro.