Menținerea sănătății copiilor reprezintă un lucru esențial pentru părinți, mai ales în primii ani de viață a micuților. Totodată, o preocupare înspre prevenirea și tratarea celor mici o manifestă și medicii, care, prin intermediul aparaturii avute la dispoziție și a bagajului de cunoștințe, încearcă să rezolve fiecare caz în parte cu profesionalism. Cu toate acestea, uneori aparatura și cunoștințele nu sunt suficiente pentru ca un medic să dea maximum de randament. Iar pentru că și medicul este om, de aici se poate deduce că acesta nu este scutit de oboseală și epuizare, semn că munca în echipă este întotdeauna bine venită.
De aproape trei ani, pediatrul timișorean Lucica Stoica a luat hotărârea să fie aproape și de copiii din Moldova Nouă, nemaipăsându-i de infrastructura dezastruoasă, atunci când vine vorba de cei aflați la nevoie. Astfel, în contextul nevoilor, al diferitelor probleme cu care se prezintă cei mici, am întrebat-o pe Stoica dacă Secția de Pediatrie a spitalului de la malul Dunării deține aparatura necesară pentru ca un pediatru să-și poată duce până la capăt treaba, adică de la diagnosticare până la vindecare. În acest sens, iată ce declară medicul pentru expressdebanat.ro: „Cel puțin pe Secția de Pediatrie sunt în regulă! Adică avem laborator de analize, de radiologie, fac ecografii etc. Am și laborator la chemare, în situația în care am un caz mai deosebit. Sigur, mereu există loc de mai bine, de îmbunătățiri”.
Dincolo de faptul că, în întregul sistem medical, întotdeauna e loc de mai bine, Lucica Stoica subliniază, în privința spitalului din Clisura Dunării, că, pentru a performa 100%, aceasta ar mai avea nevoie de încă un coleg medic pediatru: „Ar mai trebui încă un pediatru cel puțin. Cred că la capitolul personal am putea să mai lucrăm un pic, ca să putem lucra exact așa cum îmi doresc eu. Acum înțeleg toate explicațiile, nu sunt absurdă, dar e clar că e nevoie de încă un pediatru”.
Secția de Pediatrie a spitalului de la malul Dunării nu înregistrează probleme la capitol stocului de medicamente. „Medicamentele sunt aduse! Se-ntâmplă, uneori, să nu am exact ce-mi doresc, dar se suplinește. Nu am întâmpinat situații în care să mi se spună că nu se aduc medicamentele respective. Chiar e ok”.
Singurul aspect unde, uneori, se strâmbă din nas, vis-a-vis de medicamente, este preferința părinților în alegerea tratamentului dat de către medic. În sensul că adulții optează pentru un anumit brand de medicament, spre deosebire de cel oferit de unitatea spitalicească. „Sunt și pacienți nemulțumiți! În sensul că ar vrea, de exemplu, medicamente din categoria celor mai scumpe. Medicamentele uzuale sunt medicamentele pe care le am la spital, dar sunt pacienți care nu le vor pe cele de la spital și vor avioane, dar atunci se duc și-și cumpără”.