Spitalul Municipal Lugoj a rămas fără manager

dr ionut cocos, manager spital lugoj

La trei ani de când a preluat funcția de manager al Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, medicul Ionuț Cocoș și-a dat demisia.

Primarul orașului, Bogdan Blidariu, a confirmat informația, explicând că motivele care stau la baza deciziei medicului care a condus până în prezent unitatea spitalicească, mai întâi ca interimar, apoi obținând funcția în urma unui concurs, sunt de natură personală, fiind exclusă posibilitatea unei diferențe de opinii ori conflicte între acesta și administrația locală. Mai mult decât atât, primarul este de părere că Ionuț Cocoș a fost un manager excelent pentru spitalul lugojean, ținând cont că, pe lângă atribuțiile generate de funcția în sine, a avut de înfruntat și o perioadă extrem de dificilă, stresantă, cu numeroase decizii luate sub presiunea evoluției pandemiei provocate de coronavirus.

Totodată, la momentul preluării mandatului, Spitalul Municipal Lugoj avea datorii însemnate. Medicul Ionuț Cocoș a reușit să aducă la zero datoriile spitalului, fără să beneficieze de sume de bani de la Guvern sau Minister, așa cum s-a întâmplat în trecut, obținând în același timp finanțări importante pentru dotarea cu aparatură.

publicitate ziar expresb 1000x100

Rămâne de rezolvat problema interimatului, însă reprezentanții Primăriei Municipiului Lugoj sunt hotărâți să găsească o soluție viabilă pentru toate părțile implicate. Edilul-șef precizează că există posibilitatea ca, dacă își rezolvă problemele în timp util, manager interimar să fie chiar medicul Ionuț Cocoș.

Dr. Ionuț Lucian Cocoș s-a născut la Râmnicu Vâlcea, în anul 1980. A ajuns la Spitalul Municipal din Lugoj în 15 mai 2009, ca rezident în anul V de facultate. Postul l-a obținut în urma unui concurs organizat pe plan național. Timp de doi ani a făcut naveta de la Timișoara la Lugoj, apoi s-a stabilit cu familia în orașul nostru.