Spitalul militar de campanie ridicat de MApN pe stadionul CFR din Timișoara va primi în sfârșit pacienți!

Instalat în aprilie pe Stadionul CFR din Timișoara, sistemul modular medical de izolare și tratament, ridicat de MApN și inclus ca secție de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență va putea primi pacienți începând de miercuri, anunță autoritățile. Surse din sistemul medical spun însă că a fost solicitată deschiderea chiar de astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Prefectura Timiș, unitatea a fost inclusă pe lista spitalelor-suport și va putea fi folosită începând de miercuri, 22 iulie. Concret, a fost semnat un ordin care completează anexele OMS nr. 555/2020 privind aprobarea „planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus, a listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II și a listei cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2. Ordinul urmează ca, în cursul zilei de astăzi, să fie publicat în Monitorul Oficial al României. În cadrul Anexei 2, care cuprinde lista spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II, s-a adăugat Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament. Tabără de izolare și carantinare COVD-19. Astfel, de mâine urmează să se operaționalizeze Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament, amplasat pe stadionul CFR”, au transmis astăzi, reprezentanții Prefecturii Timiș.

Surse din sistemul medical timișorean au confirmat pentru www.expressdebanat.ro că a fost solicitat transferul pacienților încă de astăzi și există șanse ca acest lucru să se întâmple. Nu este niciun secret faptul că nu mai sunt locuri în spitale pentru că sunt internați și bolnavi non-COVID. Explozia din ultima perioadă i-a luat prin surprindere pe specialiști, nevoiți acum să gândească un plan de bătaie. Nu este secret nici faptul că, în timpul pandemiei, comunicarea s-a făcut cu chiu cu vai.

Sistemul modular pune la dispoziție 120 de locuri de carantinare, iar zona medicală cu o capacitate de 52 de paturi, este pregătită pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de COVID-19. De asemenea, patru paturi de ATI au fost instalate, iar sistemul este racordat la toate utilitățile: apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă și cablu TV. În zona de izolare și carantinare au fost instalate paturile și toate corturile sunt dotate cu televizoare și frigidere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/