Camerele video ale Consiliului Județean Timiș, lăsate fără semnal de operațiunea „Ghilotina” a primarului Robu: „Sunt minciuni că nu am anunțat, de ani de zile tot anunțăm”

Primarul Timișoarei anunță că operațiunea „Ghilotina” continuă indiferent de câte „victime” vor cădea pradă acțiunii demarate de edil. Ultimele nemulțumiri legate de tăierea cablurilor au fost lansate de reprezentanții Consiliului Județean care au spus că nu au fost anunțați de intenție, iar camerele de supraveghere, îndreptate spre instituție, au rămas fără semnal.

Opt camere de supraveghere, îndreptate spre Consiliul Județean, au oferit imagini negre după ce cablurile care le alimentau au căzut la pământ. Președintele Călin Dobra a spus că instituția nu a fost anunțată de intenția Primăriei. Nicolae Robu susține tare și răspicat că acțiunile au loc conform unui calendar și se fac anunțuri în prealabil.

„Se taie tot ce trebuie tăiat pentru a curăța orașul de cabluri aeriene. Am făcut înștiințări, sunt minciuni că nu s-a anunțat, de ani de zile anunțăm. Momentul vorbelor a trecut și acum suntem la momentul acțiunilor. Tăiem cablurile conform unui calendar și cred că tuturor vă place. Eu am ajuns la concluzia că cea mai mare parte din cablurile din acele mănunchiuri sunt nefolosite. În loc să cheltuiască bani pentru a le da jos, oamenii le-au înlocuit pentru că au fost depășite. Le-au lăsat acolo și le-au înlocuit cu altele. Am fost prea îngăduitor”, a spus Nicolae Robu.

Însuși primarul a tăiat cablurile unor operatori, iar unii locuitori și instituții au rămas fără internet sau semnal la televizor.