Spitalul Județean Timiș nu a cheltuit decât jumătate din banii alocați de la Consiliul Județean Timiș în 2018. Explicațiile lui Călin Dobra

În anul recent încheiat, Spitalul Județean Timiș nu a putut cheltui  jumătate din banii pe care i-a primit de la instituția căreia i se subordonează direct, Consiliul Județean Timiș, pe secțiunea de dezvoltare. Președintele CJT, Călin Dobra ,a explicat că motivele se leagă de proiectele de dezvoltare, care sunt încă în derulare, iar întârzierile sunt mai degrabă birocratice.


Problema a fost pusă în discuție la primul plen al Consiliului Județean Timiș, când s-a votat aprobarea execuţiei bugetelor secţiunii de funcţionare şi a secţiunii de dezvoltare pentru bugetul propriu. Din banii alocați pentru Spitalul Județean, 23 de milioane de lei, s-au cheltuit doar în procent de 50%. „S-au cheltuit doar 11 milioane de lei, din care 10 milioane în decembrie, cu Oncogen. Eu nu vreau să spun că este domnul manager vinovat, pentru că nu doar dânsul conduce Spitalul Județean. Ar trebuie să ne implicăm cu toții mai mult. Să vedem de ce este un procent atât de redus de cheltuire a banului pe care noi îl repartizăm”, a spus în plen consilierul liberal Nicu Bitea.

Călin Dobra a precizat că unele proiecte sunt în derulare, iar banii alocați pentru 2018 vor fi cheltuiți în 2019, pe măsură ce se semnează contractele. „Acest procent îl discutăm strict la nivelul secțiunii de dezvoltare, pentru că la nivelul secțiunii de funcționare, procentul e mult mai ridicat. La nivelul secțiunii de dezvoltare au fost alocați aproximativ 23 de milioane de lei, cheltuindu-se aproape la 12 milioane. Acest procent rezultă din faptul că sunt unele proiecte în derulare la momentul acesta sau în procedură de achizții. E mult mai delicat la nivelul secțiunii de dezvoltare. Ai nevoie de proiecte, ai nevoie de avize. Se demarează licitația care poate să întârzie”, a declarat Dobra.

Diferența vine de la blocul operator pentru transplant renal

Președintele CJT a explicat că, în mare parte, nu s-au cheltuit banii pe secțiunea de dezvoltare din cauza reluării procedurii pentru blocul operator pentru transplant renal. „O problemă delicată este cea legată de blocul operator pentru transplant renal, unde a fost semnat anul trecut contractul de execuție și a fost reziliat, reluându-se procedura”, a precizat Dobra. De acolo, s-ar fi cheltuit pentru dezvoltare 5 milioane de lei din totalul de 23 de milioane de lei alocate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/