Spitalul Județean sare în ajutorul locatarilor din blocul explodat!

De la administrația locală la firme private și instituții, toți oamenii și-au exprimat dorința de a ajuta cu ceva cele 32 de familii care au rămas fără adăpost în urma exploziei.

Dacă Primăria le-a oferit cazare în căminele școlare, iar Guvernul le va aproba sumele necesare pentru renovarea clădirii, direcțiunea Spitalului de Urgență Reșița a stabilit ca până în 31 octombrie să le ofere acelor familii prânzul la cantina unității medicale. Astfel, încă de vineri de la ora 13:00, oamenii au putut servi un prânz cald la spitalul din oraș. „Prin grija Spitalului Județean de Urgență, firma de catering servește prânzul la un număr de 30 de persoane începând cu ora 13:00, deocamdată până în data de 31 octombrie. Vom vedea dacă mai trebuie prelungită perioada”, a precizat Dumitru Secășan, directorul spitalului.

Mai mult decât atât, centrul medical le oferă și servicii medicale gratuite prin UPU, locul unde toți cei care doresc consultații sau au anumite probleme de sănătate se pot adresa. „De asemenea, spitalul, prin serviciul UPU, va oferi asistență medicală gratuită celor care au probleme de sănătate. Facem puțin prin ce putem, dar am observat că administrația locală, și chiar societatea au început să aibă activitate îndreptată către acești oameni și acest lucru este important pentru ei”, mai adaugă managerul unității medicale.

Ziua de astăzi aduce alte vești pentru familiile care au fost nevoite să-și părăsească locuințele: expertiza specialiștilor va fi gata și se va ști ce apartamente pot fi locuite în siguranță.