Spitalul Județean riscă să se închidă! S-au aruncat bani pe geam!

popovici ionut (2)

Consilierul județean Ionuț Popovici acuză că managementul lui Romeo Dunca pune în pericol supraviețuirea celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin.

 Deciziile luate de președintele Consiliului Județean și de consilierii PNL, susține Popovici, nu sunt doar foarte păguboase, ci și foarte periculoase, existând riscul major ca spitalul din Reșița să fie închis: „Spitalul Județean are astăzi acreditarea suspendată! După 5 ani în care nu primește acreditare, spitalul trebuie să se închidă! Astăzi, nu are autorizație ISU! În urma celor trei proiecte accesate în mandatul trecut, în valoare de 12 milioane de euro, la care Romeo Dunca a renunțat, s-ar fi obținut și autorizația ISU.”

Consilierul județean PMP mai spune că argumentele lui Romeo Dunca pentru care s-a renunțat la modernizarea celor trei staționare din Reșița din bani europeni, cu cofinanțare din bugetul propriu, sunt, de fapt, doar niște iluzii. „Noul spital județean nu este prins în PNNR, așa cum a fundamentat Romeo Dunca atunci când a renunțat la cele trei proiecte. La Caransebeș, Felix Borcean, care este primar independent, a reușit să obțină finanțare pentru spital modular. Romeo Dunca, cu cohorta de liberali aflați la conducere, nu a reușit să primească finanțare pentru un spital modular. Oricum, dumnealui a spus că spitalul modular este o hală cu utilități. Dacă nu a reușit să obțină 6 milioane de euro cofinanțare, cum o să obțină bani pentru un spital modular nefinanțat?! Vorbim despre deciziile astea imbecile.

leader board 728 x 90 px

Mă mir, în plenul Consiliului Județean, între consilierii liberali sunt și medici, la fel și în comisiile de specialitate. Nu știu cum un medic a putut vota pentru renunțarea la niște finanțări obținute.”, a mai spus Ionuț Popovici la Express Live.

În plus, renunțarea la cele trei proiecte după ce fuseseră aprobate și finanțate ar atrage și sancțiuni pentru Consiliul Județean, pe lângă banii pierduți pe studiile de fezabilitate și proiectele tehnice. „Consiliul Județean nu mai poate accesa proiecte pe reabilitare energetică din cauza acestor renunțări. S-au dat niște bani pe studii de fezabilitate, pe proiect tehnic, bani care au fost aruncați pe geam. A trebuit să dăm înapoi 10 miliarde la ADR Vest! Eu cred că prin renunțarea la cele trei proiecte s-a creat un prejudiciu cert. Cineva a creat un prejudiciu de 12 milioane și va trebui să dea socoteală.”, a avertizat consilierul județean PMP.

Tot Popovici acuză și alte decizii neinspirate pe care le-ar fi luat consilierii județeni PNL doar pentru că așa le-a cerut Romeo Dunca. Vorbește în acest sens despre milionul de euro pe care administrația județeană îl plătește pentru realizarea studiilor care ar putea sta la baza modernizării căii ferate Reșița – Timișoara, pe care să circule un tren ultramodern, în condițiile în care prima urgență astăzi este sistemul sanitar: Spitalul Județean. „Acest milion de euro nu era mai bine să meargă la spital?! Toți consilierii ar fi votat cu ambele mâini. Viitorul președinte al Consiliului Județean se va lua cu mâinile de păr când va vedea ce găsește. În momentul în care te împotrivești unor proiecte cu finanțare obținută și care așteaptă doar să pornească, iar noi suntem în situația în care suntem, e clar că sistemul sanitar este mai bolnav acum decât înainte de Romeo Dunca!”, a conchis liderul PMP Caraș-Severin.