De la schimbarea managementului, în luna mai 2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa cea mai ingrată funcţie de conducere s-a dovedit a fi aceea de director medical. Posibile explicaţii primim de la cel care a ocupat această funcţie timp de 12 ani, medicul chirurg Jaro Marşalic.
În mai puţin de un an, funcţia de director medical al SJU Reşiţa a trecut prin trei regimuri. Caius Diaconescu, medic diabetolog, şi-a dat demisia după 6 luni. Au urmat două luni în care funcţia a rămas vacantă. Iar de vreo două săptămâni este ocupată de Rodica Măslin, medic primar ATI.
Cu 12 ani de experienţă în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean din Reşiţa, dr. Jaro Marşalic ştie cel mai bine ce implică această funcţie. „Cam orice funcţie de conducere este grea, pentru că eşti pus în situaţia în care lumea cere, vrea şi nu prea ai de unde. E dificil să te descurci cu strâmtorarea aceasta financiară: pe de o parte, ca director medical trebuie să le spui medicilor să facă economie, să nu cheltuiască atât, să nu consume atâtea materiale, dar pe cealaltă parte, medicul spune că trebuie să scrie medicaţiile. Este o situaţie destul de dificilă. Şi era încă un lucru ciudat, cel puţin până acum: medicul de secţie avea salariu mai mic decât ceilalţi medici, o diferenţă mică, dar vizibilă”, a declarat Jaro Marşalic pentru expressdebanat.ro.
Întrebat dacă îl mai tentează această funcţie, chirurgul Marşalic a fost categoric: „Pot spune că nu, tocmai din cauza acestui fapt. Eu am fost 12 ani director medical, nici pe timpul meu nu a fost o situaţie bună, recunosc însă că acum este puţin mai grea, mai dificilă din punct de vedere al finanţării. 12 ani de zile să faci arbitraje şi să fii în permanenţă în comunicare cu colegii tăi… Eu nu am fost numai directorul medical al spitalului, eu am fost prieten cu toţi ceilalţi medici, pentru că meseria mea de bază este medic. Or, nu este simplu să auzi mereu nemulţumiri, e destul de complicat”.