Sterilizator cu aburi nou la Județean

Cei care conduc Spitalul Județean de Urgență Reșița fac eforturi, astfel încât pacienții să resimtă cât mai puțin criza financiară prin care trece sistemul sanitar din România. După ce unitatea a primit aparatură de jumătate de milion de euro, în etapele următoare s-a programat cumpărarea unui RMN performant, dar a unui sterilizator cu aburi.

Aparatul RMN trebuie să sosească la Spitalul Județean de Urgență Reșița, astfel încât pacienții să nu mai bată drumurile până în județul Timiș. Ca să îl poată folosi, medicii urmează cursuri de specializare în țară. Tot în această perioadă, aleșii județeni, care răspund de unitatea medicală, au aprobat alocarea unei sume importante de bani pentru cumpărarea unui autoclav electric sau sterilizator cu aburi, așa cum i se mai spune aparatului. „Am redirecționat sume importante de bani din excedentul bugetar al județului Caraș-Severin pe anul 2011, către capitolul dezvoltare. Mai exact, suma de 170.000 de lei va merge la Spitalul Județean de Urgență Reșița, iar investițiile nu se vor opri aici”, a spus Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele forului județean.

Vești bune pentru medici și pacienți
Managerul spitalului, Dumitru Secășan, explică faptul că unitatea avea un astfel de aparat, însă de generație mai veche. În plus, pentru că a fost reparat de nenumărate ori, deja piesele de schimb erau greu de găsit, astfel că acesta stătea mai mult defect. „În urma finanțării achiziționării autocavului electric pentru laboratorul de bactereologie al spitalului județean, pot fi neutralizate produsele biologice infectate cu bacilul tuberculorzei și alte bacterii existente în mediile diagnostice. Aceste produse biologice infectate puteau deveni o bombă biologică pentru spital cu extensie în mediul înconjurător”, a spus Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Același aparat va fi folosit și pentru spitalele din Oravița și Moldova-Nouă.