Spitalul din Oțelu Roșu nu a fost dezinfectat cu apă chioară! Din sălile de operații din Caransebeș se ridică probe!

explo 1000x200

La Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș au fost sigilate cele două produse Hexi Pharma folosite ca dezinfectant, produse neconforme, după cum au arătat probele de laborator. Potrivit directorului medical, Marius Ionuț Mihăilică, se așteaptă ca reprezentanții DSP să ridice probe din spital pentru analiză!

„La noi s-a cumpărat doar strictul necesar: un săpun chirurgical și un alt produs de dezinfectare a sălii de operații, pe SEAP. În rest, tot de pe SEAP s-au achiziționat și alte produse cu care lucrăm pentru igienizarea unității medicale. Paguba nu e mare, pentru că stocul se face doar pentru o lună, maxim două. Produsele Hexi Pharma au fost sigilate, se vor ridica probe pentru analiza atât a concentrației produsului, cât și din zonele unde a fost folosit. Noi lucrăm și cu alte firme și nu cred că vor fi găsite nereguli din acest punct de vedere”, a menționat directorul medical al spitalului din Caransebeș.

De pe SEAP se achiziționează produsul cel mai ieftin, pentru a se face economie la buget. La Oțelu Roșu, spre exemplu, s-au cumpărat prin aceeași procedură opt produse Hexi Pharma. În prezent, tot stocul de dezinfectați a fost sigilat, a precizat managerul spitalului, Alin Mihăescu, pentru Express de Banat. „În primul rând, vreau să liniștesc populația pentru că la noi analizele, în urma recoltării de probe din spital, nu au ieșit neconforme. DSP-ul a luat probe de pe toate suprafețele unde s-au folosit produsele Hexi Pharma și rezultatele sunt bune, deci pacienții să stea liniștiți pentru că spitalul nu se înscrie în rândul celor cu nereguli. Firma a fost înscrisă pe SEAP cu aviz din partea Ministerului Sănătății. După ce s-a declanșat această criză am înființat un comitet director și am hotărât să achiziționăm de la altă firmă, în regim de urgență, produse de dezinfectat, pentru a nu afecta bunul mers al spitalului. Lucrăm deja cu aceste produse”, ne-a declarat Alin Mihăescu, directorul spitalului de pe Valea Bistrei.

banner 970 x 250