Spitalul din Lugoj e prea bătrân pentru pansamente și alifii pe paragină și rugină!

untitled design set 970x90 px

La Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj sunt necesare reparaţii în fiecare zi. Unitatea spitalicească este mai veche de 100 de ani și zilnic câte ceva cedează. Motiv pentru care directorul instituţiei cere demolarea spitalului şi construirea unuia nou.

Insistenţele managerului Erwin Floroni pentru demolarea în timp a spitalului şi construirea altuia nou datează încă din anul 2017, de când a fost numit în funcţie. Nu a avut sorţi de izbândă până acum, deoarece spitalul aparţine de Consiliul Local Lugoj, care nu e atât de darnic. În demersul pe care l-a făcut, directorul insistă pe faptul că la un spital care datează din anul 1911 reparaţiile sunt zadarnice, pentru că în scurt timp va ceda din nou.

„În fiecare zi se strică ceva. S-a reparat reţeaua de încălzire de la Ginecologie de cinci ori în două săptămâni. Se repară una, se strică alta. Mai acut am lansat această idee de când am devenit director. E nevoie de spitale noi în ţară. Dacă ne uităm de la Revoluţie încoace singurele instituţii noi care nu au fost construite sunt spitalele, în condiţiile în care medicina a evoluat foarte mult, mai mult decât alte domenii de activitate. Anul trecut, prima dată după mulţi ani, Primăria Mioveni a reuşit să obţină finanţarea pentru construcţia unui spital nou, ceea ce înseamnă că se poate”, a precizat Erwin Floroni, managerul Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

publicitate ziar expresb 1000x100

Problemele cele mai mari pe care Spitalul le întâmpină sunt cele în infrastructură (apă, canal, reţea electrică). Managerul consideră că dacă s-ar face o investiţie substanțială şi s-ar construi un spital nou, cel puţin 15 ani de acum înainte nu vor mai fi probleme. Mai mult, explică Floroni, un spital nou, adaptat la nevoile și tehnologiile prezentului, ar reduce numărul de personal angajat.

Ideea nu este una hazardată, consideră managerul, soluţii există, trebuie doar multă determinare şi implicare pentru ca la Lugoj să existe un act medical de calitate. A făcut deja demersuri în acest sens, a sugerat accesarea de fonduri europene sau încheierea unui parteneriat public-privat. „De asemenea, am luat legătura cu cei care s-au ocupat de proiectarea şi construirea spitalului de la Mioveni. Investiţia nu este una care să se facă peste noapte, e de durată, iar fondurile necesare sunt greu de obţinut”, a conchis Erwin Floroni, managerul unităţii spitaliceşti lugojene. Investiția e estimată la circa 70 de milioane de euro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/