Sângele nu se poate cumpăra de la supermarket! Medici’s organizează o campanie de recoltare

În general, la început de an există o criză de sânge, deoarece perioada este una în care donatorii nu se „înghesuie” foarte mult. Tocmai din acest motiv, la Medici’s Academica se organizează joi o campanie de recoltare, iar prestigioasa clinică privată din Timișoara dorește să facă din aceste evenimente o obișnuință.

Recoltarea se va face joi, 16 ianuarie, între orele 8.00 și 13.00, dar este necesară o programare prealabilă, pentru a evita cozile stresante. Recoltarea este organizată sub sloganul „Sângele se poate doar dona, nu se poate cumpăra de la supermarket”. „Dacă vor veni 80 de persoane este evident că unii vor fi preluați la ora 8.00, iar alții la 12.30. Tocmai pentru a evita acest lucru, donatorii se pot program fie la numărul de telefon 0356911, fie prin aplicația noastră, care în două minute se instalează pe telefon, fie pe site, unde cei care sunt deja clienții noștri au contul deja creat”, ne-a explicat medicul specialist în medicina muncii, Flavius Cioca.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, cu sediul lângă Spitalul Județean Timișoara. „Dorim să mai facem astfel de campanii, dar deocamdată nu putem stabili, de exemplu, dacă vor fi în a doua joi din fiecare lună. Este un parteneriat public-privat cu cei de la Centrul de Transfuzii, pentru că altfel putem ajunge la cei activi, ocupați, care poate nu pot ajunge acolo la locație. Noi avem sediul în centru, avem și locuri de parcare. Cei de la centru vin cu materialele și personalul, noi punem la dispoziție locația”, a explicat a medicul din cadrul clinicilor Medici’s.

leader board 728 x 90 px

Astfel de recoltări, la care cei de la Centrul de Transfuzii au venit la Medici’s, s-au mai organizat, dar pentru companiile care au parteneriat cu clinica și angajații dornici de acest gest umanitar. În general, la început de an, necesarul de sânge este o problemă. „În această perioadă a anului rezervele de sânge nu sunt mari din mai multe motive. Centrul de Transfuzii este închis în zilele libere, de asemenea, după alimentația mai grasă de sărbători, nu toată lumea are disponibilitatea să vină să doneze sânge”, explică doctorul Cioca.

Cei de la Medici’s spun că e recomandat ca cei care doresc să doneze să dea un telefon înainte pentru a afla dacă îndeplinesc condițiile. „Este bine să dea totuși un telefon, pentru că sunt persoane care nu pot dona. Spre exemplu, o fată de 45 de kg este improbabil să aibă hemoglobina în regulă. Și nimeni nu își dorește să arunce, din diferite motive, sângele colectat”, a mai explicat medicul Flavius Cioca.

Sediul Medici’s Academica se află pe Calea Circumvalațiunii, nr. 8-10, etajul 1.