Spitalul din Caransebeș poate achita 25% din totalul arieratelor

Banii alocaţi de Guvern în decembrie Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, ca o gură de aer pentru achitarea unei mici părți din arieratele unității medicale, abia acum au putut fi repartizați către spital prin decizia Consiliului Local, convocat în ședință extraordinară astăzi, 15 ianuarie.


Reamintim că spre sfârșitul anului trecut Guvernul a alocat 7 milioane de lei Consiliului Județean Caraș-Severin, care a repartizat fondurile către Spitalul Județean de Urgență din Reșița – 4 milioane de lei, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș – 2 milioane de lei și Spitalul Orășenesc din Oravița – 1 milion de lei.

Potrivit directorului economic Horia Irimia, banii au fost alocați în 21 decembrie 2018 printr-o Hotărâre de Guvern din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului, astfel că fiind doar două zile lucrătoare în 2018, suma a rămas ca excedent bugetar în 2019.

Pentru că suma de 2.000.000 de lei a fost cuprinsă ca și excedent bugetar, consilierii locali au avizat utilizarea ei prin transferul către unitatea medicală din urbea de pe Timiș și Sebeș. Banii vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor curente, plata arieratelor de la Spitalul Municipal de Urgență. De fapt, doar parte din cele 8 milioane de lei considerate ca arierate va putea fi achitată la spital.