Spitalul din Caransebeș poate accesa fonduri europene pentru achiziții

Spitalul din Caransebeș ar putea primi fonduri de la Uniunea Europeană pentru dotări și aprovizionarea cu materiale de protecție în contextul pandemiei de coronavirus.

Astăzi la Primăria Caransebeș a avut loc o ședință la care au participat conducerea Spitalului Suport COVID -19 Caransebeș și reprezentanți ai Primăriei de la compartimentul de Achiziții pentru a găsi cele mai ușoare și rapide căi de a accesa fonduri europene pentru achiziții imediate de aparatură și echipamente. Ședința a fost axată pe detaliile privind justificarea costurilor de achiziție, regulile de transparență a procedurii de achiziție în situații de urgență, regulile de înregistrare în patrimoniu a echipamentelor și mecanismul de decontare ne-a precizat primarul municipiului, Felix Borcean:

Aceste fonduri se adresează în special spitalelor suport COVID -19. Și Caransebeșul este spital suport, știm cu toții că în ultima vreme am făcut o serie de rectificări bugetare pentru a veni în sprijinul spitalului, iar o parte din aceste cheltuieli pot fi decontate prin acest program cu finanțare europeană. De asemenea se pot face noi achziții de aparatură pentru dotarea spitalului, special pentru această perioadă de pandemie. Prin acest program se oferă o finanțare de 49 de milioane de euro, evident că nu vom ajunge la această sumă, dar ne va fi de mare folos accesarea, măcar a unui segment de fonduri europene pentru că bugetul local a fost serios afectat de această criză COVID -19”, ne-a declarat edilul orașului de pe Timiș și Sebeș.

Felix Borcean a mai menționat că proiectul POIM „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” este în faza de consultare publică și cel mai probabil în luna septembrie va fi viabil, când se vor putea face decontările, dar până în toamnă se pot face achiziții, pentru ca pacienții să nu aibă de suferit.
Ghidul a fost elaborat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru a permite acordarea de finanțare nerambursabilă în vederea creșterii capacității de gestionare, prin sistemul medical public, a situației de urgență cauzată de criza sanitară COVID-19, în cadrul Axei Prioritare (AP) 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID19, Obiectivul Specific (OS) 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/