Spitalul de campanie al MApN, ridicat în Timișoara, va fi pus în funcțiune! Anunțul ministrului Marcel Vela

spital militar, corturi
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Sistemul modular medical de izolare și tratament, ridicat de MApN și instalat ca secție de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență, va fi putea fi folosit în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut de ministrul Marcel Vela.

Amplasarea sistemului pe stadionul CFR a fost făcută în urmă cu aproximativ trei luni, dar până în acest moment nu au fost internate sau carantinate persoane. Practic, locul e degeaba. Subiectul a fost abordat în cadrul vizitei ministrului Vela la Timișoara care a spus că lucrurile se vor schimba în următoarele zile.

„Va fi pus în funcțiune cât mai repede. Era programat chiar în această perioadă să facem acest lucru, dar nu am dorit să vin doar eu ca ministru al Afacerilor Interne fiind și în competența colegului meu din Ministerul Apărării Naționale care acum este într-o misiune externă. Am gândit că o vom face într-o perioadă imediat următoare. O perioadă următoare însemnând câteva zile.”, a spus Vela în cadrul vizitei de sâmbătă.

publicitate ziar expresb 1000x100

Vor fi puse la dispoziție 120 de locuri de carantinare, iar zona medicală cu o capacitate de 52 de paturi este pregătită pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de COVID-19. De asemenea, patru paturi de ATI au fost instalate, iar sistemul este racordat la toate utilitățile: apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă și cablu TV. În zona de izolare și carantinare au fost instalate paturile și toate corturile sunt dotate cu televizoare și frigidere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/