Genul programului: comedie. Filmul poate conține informații ce vă pot afecta emoțional pe fiecare în parte sau pe toți la un loc. El poate fi vizionat doar cu acordul sau împreună cu bunicii, mătușile, unchii și verișorii de la țară care oricum nu vor înțelege nimic din ce se întâmplă pe holurile Consiliului Județean. În rolul principal: Romeo Dunca. În rolul secundar: Romeo Dunca. Scenariu: Romeo Dunca. Regia: Romeo Dunca.
Prima parte.
Intră în scenă Romeo Dunca, „cu capul plin de tâmpenii”, ca să-l cităm corect pe John Crina. Romeo știe că nu-i va fi ușor, dar cu toate acestea anunță introducerea în regim de urgență pe ordinea de zi a demisiilor consilierilor liberali Mircea Teodorescu și Ovidiu Chimigeriu din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgența Reșița. „Unde e urgența, maitre?”, întreabă același Crina. Dunca, privind la dânsul cu ochii mari și blajini, nu-i răspunde imediat. Stă pe gânduri și cugetă: „să-i spun adevărul sau să-i bag chestia aia cu managementul prost și spitalul care e pe perfuzii?”
Spectatorii, ochi și urechi. Curioși, bineînțeles. Dunca se scarpină undeva, zicându-și în sinea sa: „fie ce-o fi” și bagă la înaintare povestea cu datoriile spitalului, cu facturile, cu Titan, cu acoperișul Staționarului II, cu iarba verde de acasă, cu primăvara care nu mai vine, doar, doar o pricepe și Crina problema cu urgența. Nimic despre motivele reale care au stat la baza demisiilor celor doi liberali. Când vede că nu ține, o întoarce ca la Ploiești: „motivele sunt cât se poate de personale. Așa au vrut ei.”. Lui John Crina îi vin dracii, nu mai suportă minciuna și îi dă o replică pe măsură: „Folosiți Consiliul Județean pentru ce tâmpenii aveți dumneavoastră în cap! Sunteți total în afară, folosiți instituția pentru a face ce vă trece prin cap!”. Rumoare în sală. Unora chiar le e rușine de rușinea lui Dunca. Lui Dunca nu îi este nicicum. El e deprins cu chestii de genul ăsta și ține la tăvăleală. Cu toate acestea, cere o pauză de hidratare și de ronțăit stiksuri cu susan, că ce altceva poți să cumperi dintr-o amărâtă de indemnizație dintr-un film prost.
Partea a II-a
Rând pe rând, intră în scenă personajele principale. Prima dată, Romeo Dunca. Apoi, Romeo Dunca și în cele din urmă, Romeo Dunca, în postură de sergent cu diagonală, încheietor de pluton. În sfârșit aflăm adevărul legat de demisiile celor doi liberali. Legea spitalelor nu permite ca membrii de partid ce dețin funcții politice să facă parte din consiliile de administrație. Conflict de interes pe față, cum ar spune Dorel, fratele lu’ Bobiță din Las Fierbinți. Dacă pe Dorel nu îl întreabă nimeni de ce nu s-a știut una ca asta, pe Romeo Dunca l-au întrebat. Și degeaba. Nedumerit, a ridicat umerii, sprâncenele, chiar și genele, de parcă ar fi vrut să spună: „eu sunt Romeo Dunca, ce treabă am eu cu conflictele de interese ale voastre?.”. Bravo, Brânzoi, pardon, Romeo Dunca. Așa te vreau, tată, fii (…) os în toate, că de aia ești cine ești. Știu că nu ai nicio treabă cu nimic (nu doar cu demisiile), dar te întreb dacă e adevărat că le-ai cerut celor doi să demisioneze din PNL, ca să nu plece din Consiliul de Administrație? Nu-i adevărat? Știam eu că e un fake news. Cum să le ceri așa, doar ca să o dai pe managera spitalului afară?
Filmul s-a încheiat apoteotic, cu propuneri pentru înlocuirea celor doi demisionari. „Pune-l pe ăla că e priceput”, „ba pe asta că e economistă”, „stai, domnule, nu punem doar așa să ne aflăm în treabă.”, „hai să încercăm și cu ăia”. O adevărată bolunzeală la care se recomandă Prozac băut cu apă la temperatura camerei. Păreri și păreri, până când personajul principal interpretat de Romeo Dunca a venit cu o propunere (cu nume de doamnă) strălucitoare și demnă de orice comedie. Replica n-a întârziat să apară: „doamna nu îndeplinește condițiile și iar o s-o belim.”. Răspunsul personajului principal merită nominalizat la premiile Festivalului de Film „Ursul de aur”, de la Berlin: „Nu-i nimic, o ținem pe funcție o lună, apoi o schimbăm.”.
Filmul poate fi vizionat în reluare astăzi, la matineu, pe pagina Consiliului Județean.