Mielul și popândăul, tradiții populare!

Dacă unul de-al nostru, sătul de concubinajul guvernării Ciucă-Ciolacu, ar ajunge să locuiască la Vietnam, vă asigur că n-o să mănânce carne de câine și șobolan cât e lumea și pământul. Mai bine face foamea sau se întoarce acasă cu coada între picioare decât să halească spurcături din astea. Așa și cu vietnamezii care au ajuns să muncească în România. Ăștia n-o să pună în veci gura pe clisa și cârnatul nostru nici dacă i-ai picura cu ceară ortodoxă.

Și dacă suntem de acord cu faptul că nu putem să ne îndulcim cu cacao gusturile ce le avem fiecare, de ce ne mirăm atâta de o știre apărută într-un ziar de la Cluj, cum că vietnamezii care lucrează în Timișoara culturală vânează popândăi pe câmp? Evident, să-i mănânce, nu să-i dreseze. Că or terminat cu șobolanii și șerpii de casă, iar acum or trecut la popândăi. Localnicii se plâng că de la o vreme le-au dispărut chiar și pisicile de prin curți și câinii de companie. Pisicile sunt la mare căutare, mai ales în meniul de duminică, iar cu câinii e la fel de simplu: cum scapă unul din lanț sau din lesă, cum îl înhață vietnamezul. Bieții oameni au reclamat situația la asociațiile pentru protecția animalelor, Garda de Mediu și Poliția Animalelor, dar până acum autoritățile nu s-au sinchisit să se lege de tabieturile asiaticilor. Polițiștii doar le-or bătut obrazul, spunându-le că nu e frumos ce fac și că în România există o lege care trebuie respectată. Ți-ai găsit! Ei știu una și bună și o țin tot într-un vânat (pre)urban. Bă, dacă lor le plac popândăii, șobolanii și ce-or mai găsi în pusta timișeană, de ce nu-i lăsăm, bă, să-și facă damblaua? Că tot ne dăm că suntem înțelegători și toleranți.

Dacă autoritățile încă tac, de teama unui scandal diplomatic, paparazzi se întrec care mai de care să-i pozeze pe asiatici când îi prind la ligheanul rezemat întru-n băț legat cu sfoară, dar mai ales când îi belesc de blăniță și îi aruncă în tigaie sau în apa opărită. Pentru ei e o plăcere, pentru noi, o blasfemie. Mare brânză, ei belesc popândăul, iar noi, cît ne dăm de creștini, belim mielul în Joia Mare sau în Vinerea Neagră. Și atunci, cine sunt mai păcătoși: românii sau vietnamezii?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/