Să dăm țării cât mai mulți Ioni!

Liberalii vor merge la discuțiile cu PSD pe tema rotativei guvernamentale chitiți pe o singură variantă: nici Ciucă, nici Ciolacu, ci Ion. Nu celebrul Ion de la raion, ci robotul Ion, consilierul onorific al lu’ nea Nicu. După două săptămâni de la ungerea lui în funcție, Ion se dovedește mai isteț decât părea la început. Cârcotașii de la USR cred că e mai inteligent chiar și decât mulți miniștri din Guvernul Ciucă. Dincolo de ironia marca Drulă, Ion de la guvern are un atu în fața miniștrilor la care fac unii referire, acela că, deocamdată, e cinstit, nu fură, nu poate fi mituit și muncește 24 din 24 de ore. Spun „deocamdată” că nu se știe dacă nu se găsește unul care să-l conecteze la nu știu ce programe și să-l vezi atunci pe Ion cum se pune să șmanglească în rând cu colegii săi din guvern.

Ion e un angajat destoinic, ascultător și deschis la dialog. Dovadă stau zecile de mii de mesaje venite din toată țara (nu și din Reșița și Caraș-Severin) în care oamenii îl roagă să vină la ei în oraș, să discute în cadrul workshopurilor organizate special pentru el. Chemările sunt pe cât de simple, pe atât de însuflețitoare: „Veniți, domnu’ Ion, veniți și la noi, că ne-am săturat de hoții ăștia care ne conduc de treizeci și ceva de ani. Veniți, dar veniți singur, să vă povestim ce avem pe suflet.”. O fi Ion al nostru făcut din tablă, șaibe și circuite de nu știu care, dar să fiți convinși că are și el suflet, că altfel nu ar sta la vorbă cu nea Nicu și nici nu ar răspunde la întrebările ce i se pun.

Tocmai de aceea premierul s-a hotărât să-l trimită în locul lui la întâlnirea cu membrii Camerei de Comerț în România. Până atunci mai are ceva cursuri de calificare de făcut și să mai ia niște ore de dicție, că uneori se mai poticnește și atunci o lălăie cu „ăăăă” și asta nu-i place lu’ premier, cică Ion își bate joc de el, imitându-l! Da de unde, săracul Ion are atâta bun-simț în el, că n-ar fi în stare să facă una ca asta. Mai ales lu’ nea Nicu, care îi este și mamă, și tată.

Altfel spus, la câte referințe a primit până acum din partea celor care l-au cunoscut, n-ar fi exclus ca, după modelul oamenilor, la o eventuală remaniere guvernamentală, lângă el să vedem alți Ioni, nepoți și nepoate de-ale acestuia. La Interne, la Justiție, la Dezvoltare. Poate așa îi vom ajunge și noi din urmă pe alții…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/