Spitalul Covid de pe stadionul CFR rămâne deschis. Ultimii pacienți au fost externați acum 7 luni

spitalul modular 2
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Unitatea modulară de pe stadionul CFR rămâne în picioare și anul acesta, pe perioada activităților prilejuite de Capitala Europeană a Culturii. Ultimii pacienți tratați aici de Covid-19 au fost externați în urmă cu 7 luni. 

Prefectura Timiș este instituția care a solicitat menținerea în funcțiune pentru cel puțin un an a spitalului modular, pe perioada în care au loc activitățile prilejuite de titlul de Capitală Europeană a Culturii. E o măsură de siguranță pe care autoritățile o iau pentru gestionarea unor potențiale situații de urgență. De gestionarea unității se ocupă în continuare Direcția Medicală a MApN.

„Ultimii pacienți au fost externați din cadrul SMMIT Timișoara pe data de 12 septembrie 2022. După această dată, pacienții confirmați cu infecția Covid-19 au beneficiat de servicii medicale de specialitate prin Centrul de evaluare Covid-19.”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, la solicitarea expressdebanat.ro.

1000x100 (5)

Spitalul de campanie a fost deschis în vara anului 2020. De atunci și până în septembrie 2022, medicii au asigurat aici asistența a 1.398 de pacienți confirmați cu Covid-19. Timp de două luni, între lunile iunie și august anul trecut, spitalul și-a redus activitatea la zero, ulterior a fost redeschis pentru că numărul îmbolnăvirilor era în creștere.

Unitatea medicală are 10 paturi de terapie intensivă și alte 54 conectate la oxigen medicinal cu flux înalt. Tot aici au funcționat și centrul de vaccinare anti-Covid, respectiv centrul de evaluare pentru pacienții infectați. Au fost imunizate, în cadrul centrului de la SMMIT 21.727 persoane, iar alți 673 de pacienți confirmați cu Covid-19 au fost evaluați.