Petiție online pentru realizarea unei monede de 50 bani dedicată TM2023

piata unirii1
po 1000x100px (4)

A fost lansată o petiție online cu scopul de a convinge guvernanții să realizeze o monedă de 50 bani dedicată Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii 2023.

La începutul acestei săptămâni, a fost lansată o petiție online prin care se solicită realizarea unei monede de 50 bani dedicată Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii 2023. Petiția a adunat deja peste 100 de semnături și este adresată guvernatorului BNR Mugur Isărescu și premierului Nicolae Ciucă.

Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023″ este cel mai important program cultural al României din ultimii 15 ani. Este de dorit să avem o emisiune comemorativă de monede de 50 bani care să marcheze aceste momente unice din acest an. Faptul că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii 2023 este o ocazie unică de a face România cunoscută în Europa, de a ne îmbogăți cultural și de a găsi noi căi de comunicare în interiorul Uniunii Europene. Aceste momente trebuie prețuite de orice român, astfel că o emisiune în tiraj mare de monede de 50 de bani cu Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 ar fi un instrument la îndemână prin care acest lucru s-ar putea realiza. Acest mecanism de marcare a momentelor importante pe monedele de 50 de bani există deja”, transmit inițiatorii campaniei.

headerexpress cc

Petiția online „Monedă comemorativă 50 de bani Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023″ poate fi semnată AICI!