Spitalele din Caraș-Severin rămân în stare de alertă!

pacienti covid la ati

Chiar dacă România a ieșit din stare de alertă începând din 9 martie, spitalele COVID-19 și cele suport-COVID rămân pe poziții. Ministrul Rafila spune că, atât timp cât oamenii ajung să fie internați inclusiv pe secțiile ATI, activitatea nu poate reveni la normal.

Județul Caraș-Severin are un spital COVID – cel din Caransebeș și două suport-COVID – Județeanul din Reșița și Spitalul Orășenesc din Oravița. Multă lume s-a întrebat ce se va întâmpla cu cele trei unități medicale odată cu ieșirea țării noastre din starea de alertă. S-a conturat ipoteza că nu vor mai primi finanțare, deși vor trata în continuare pacienți cu SARS-CoV-2, inclusiv pe secțiile ATI, acolo unde costurile sunt imense.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis un comunicat de presă prin care anunța că, cel puțin până la finalul lunii martie, procedurile și tot ceea ce ține de finanțare va rămâne la fel, fără nicio modificare. Ministrul Rafila a mers mai departe cu acest termen, anunțând că spitalele vor rămâne la fel până în septembrie.

„Spitalele vor funcționa în sistem combinat. Adică unitățile sanitare care au tratat și până acum pacienți COVID vor trata în continuare. Avem 5.000 de pacienți în spitale. Ei trebuie tratați în continuare. Pe măsură ce numărul de pacienți va scădea, și activitatea spitalelor se va relua cu tot profilul de activitate pe care îl are fiecare unitate sanitară, încât să existe un proces gradual de reîntoarcere la normalitate și în ceea ce privește acordarea serviciilor medicale, iar pentru acest lucru am discutat cu cei de la CNAS și vom asigura și o perioadă de tranziție de finanțare la nivelul cheltuielilor efectuate pentru aceste unități sanitare. Discuția a fost pentru data de 30 septembrie”, a adăugat ministrul Sănătății.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/