Spitalele din Caraș-Severin au rămas fără Remdesivir! Se așteaptă ajutor de la Ministerul Sănătății

Spitalele din Caraș-Severin se alătură celor din țară unde antiviralul Remdesivir nu se mai găsește. Medicamentul este folosit în tratarea pacienților cu coronavirus care se află internați pe secțiile ATI. Stocurile s-au epuizat de săptămâna trecută.

Unul dintre medicamentele utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19 care sunt în stare gravă nu se mai găsește în spitalele din Reșița și Caransebeș. Ultimele 36 de doze au fost epuizate săptămâna trecută, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin. „Săptămâna trecută spitalele din Caraș-Severin nu mai aveau Remdesivir. Spitalul Județean de Urgență Reșița mai avea 24 de doze săptămâna trecută, dar s-au epuizat și Caransebeșul – 12”.

Potrivit reprezentantului DSP, Ministerul Sănătății a achiziționat 18.000 de doze de la Comisia Europeană cu bani din fondul de rezervă al Guvernului. Acestea vor fi împărțite spitalelor din țară în funcție de solicitări. Până când se va trece la distribuirea celor 18.000 de doze, Ministerul va acoperi doar urgențele, în baza solicitărilor.

În județul vecin, Timiș, spitalele unde sunt tratați pacienți cu coronavirus mai au doze de Remdesivir, iar zilele acestea vor mai primi 100 de flacoane.