Spital-suport pentru coronavirus! Unitatea medicală din Lugoj poate primi până la 40 de pacienți infectați

untitled design set 970x90 px

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” a devenit, în mod oficial, spital de suport pentru bolnavii infestați cu noul coronavirus.

„În urma ședinței de la Prefectura județului Timiș și apoi de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, s-a stabilit că Spitalul Municipal din Lugoj, alături de Spitalul Municipal din Timișoara, ambele având linie de gardă ATI și activitate prioritară ATI, devin spitale de suport pentru pacienții detectați cu coronavirus. Aceasta înseamnă că, în momentul în care Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» de la Timișoara va fi depășit din punct de vedere al capacității de preluare a cazurilor, acestea vor putea fi redirecționate și spre spitalul din Lugoj.”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

Potrivit directorului Floroni, la Lugoj sunt disponibile în jur de 40 de locuri pentru pacienții depistați pozitiv cu coronavirus, dintre care 15 la secția de Boli Infecțioase și alte 15 la ATI. La intrarea în spital va fi instalat un cort de triaj pentru pacienți.

„Am solicitat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență un cort de pre-triaj, care va fi amplasat în parcarea din fața Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU). Aici vom avea pregătit personal medical care să preia toate cazurile de urgență. Cele fără febră și fără contact cu persoane din zone de risc vor fi direcționate la CPU, iar cele cu febră și cu contact, vor fi investigate separat, la secțiile amintite.”, adaugă dr. Erwin Floroni.

Rectificare de buget de urgență!

Directorul spitalului din Lugoj a solicitat de la Ministerul Sănătății aparate cu ventilare mecanică pentru Compartimentul ATI și o rectificare de buget, de urgență, de la Primăria Municipiului Lugoj și Consiliul Local.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Am solicitat o rectificare de buget de urgență pentru achiziționarea a minimum 20 de concentratoare de oxigen portabile, pentru pacienții cu coronavirus și care au insuficiență respiratorie. Deocamdată dispunem de patru astfel de aparate.”, precizează dr. Floroni.

Acces total interzis!

În condițiile decretării stării de urgență, accesul este total interzis în tot spital. „Accesul este permis doar celor cu urgențe medico-chirurgicale și medicale. Consultațiile în ambulatoriu se vor face doar pe bază de programări anterioare, plus cazurile de urgență.”, adaugă directorul SML.

Pacienții pentru ambulatoriu vor fi lăsați la poartă să intre, dar numărul nu poate fi mai mare de 10 persoane în același timp. Rețetele, biletele de trimitere și cardurile de sănătate li se vor lua la poartă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/