Spital cu conturi blocate, primar cu speranţe năruite după eşecul senatorului Marcel Vela!

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeş nu mai are la ce să se aștepte după ce amendamentul la Legea bugetului pe 2018 al senatorului cărășean Marcel Vela a fost respins. Blocajul poate fi total, dacă nu intervine Consiliul Judeţean!

Primarul Felix Borcean ne-a declarat că nu are ce să mai spere din partea puterii de la centru, singura şansă pentru spital fiind un ajutor din partea Consiliului Județean Caraș-Sevein.

„Avem o speranță la alocările bugetare de la nivel județean, care se vor produce în foarte scurt timp, după care ne vom concentra pe bugetul nostru, pentru care am început să creionăm o schiță din aceste zile”, a menționat edilul orașului de pe Timiș și Sebeș, care a mai adăugat că suma de 15 milioane solicitată de senatorul Marcel Vela la propunerea pe buget pentru modernizarea spitalului ar fi fost mai mult decât necesară, pentru că ar fi acoperit tot, nu doar modernizarea pe secțiuni, cum se va întâmpla în acest an.

Primarul Borcean a amintit și de necesitatea achitării din datoriile imense ale unității medicale către utilități, în special către furnizorul de gaz și furnizorii de medicamente. „Avem și la această oră conturile blocate la spital, datoriile sunt de aproximativ 10 milioane de lei, multe dintre ele sunt arierate, facturi restante la energia termică și electrică. Este o problemă deosebit de gravă cu care se confruntă spitalul”, a mai menționat Felix Borcean.