Spiritul Crăciunului pune stăpânire pe Moldova Nouă! Concerte și gesturi frumoase de sărbători [FOTO]

po 1000x100px (3)

La Moldova Nouă, Crăciunul se sărbătorește în avans. O serie de spectacole muzicale și caritabile au menirea de a institui spiritul festiv.

Administrația locală din Moldova Nouă a pregătit un program special pentru a întâmpina Crăciunul așa cum se cuvine. Evenimentele au început de luni, 18 decembrie, și vor continua până în 27 decembrie.

Programul de sărbătoare a început, la Moldova Nouă, din prima zi a săptămânii, cu acțiunea numită „Crăciun în casa minorităților naționale”, eveniment realizat de Casa de Cultură, în parteneriat cu Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și Uniunea Sârbilor din România.

Holul Casei de Cultură a fost amenajat cu standuri prezentând produse tradiționale ale fiecărei comunități, fiind pregătit și un spectacol special. Românii au fost reprezentați de școala din Sichevița, condusă de Florica Găină, care, împreună cu elevii, a pregătit momentul primirii colindătorilor în satele din Banat. Sârbii și cehii au colindat în limba lor natală, în timp ce maghiarii și reprezentanții comunității rome au pregătit momente speciale, interpretând „Az a szép”, respectiv „O, ce veste minunată”.

„Casa de Cultură Moldova Nouă mulțumește, încă o dată, în mod special, partenerilor acestui eveniment, cât și persoanelor care au realizat momentele scenice și standurile cu produse tradiționale, adevărate delicii pentru toți cei prezenți!”, se arată de pagina de Facebook a instituției.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157690511249654″]

Sărbătoarea nu se oprește însă aici. În această seară, de la ora 17.00, spectatorii Casei de Cultură vor avea parte de un eveniment aparte, „Dăruiește speranță!”, pregătit împreună cu Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”. Spectacolul va fi unul caritabil pentru a sprijini două cazuri umanitare din Moldova Nouă.

1000x100 casa brutarului

Miercuri, 20 decembrie, ora 17.00 – spectacolul de colinde intitulat „Hristos se naște, slăviți-L!”. Acesta va fi susținut de Corul Seminarului Teologic din Caransebeș, Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș și Corul „ISON” al Liceului „Traian Lalescu” Reșița.

Joi, 21 decembrie, ora 10.00 – spectacolul de colinde „Vine, vine Crăciunul!” susținut de grădinițele din Moldova Nouă. De la ora 14.00 vor urca pe scenă elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.

Vineri, 22 decembrie, ora 18.00 – spectacolul de colinde „La ceas de sărbătoare!”, susținut de corurile bisericilor din Moldova Nouă și corul Poliției de Frontieră Caraș-Severin.

Marți, 26 decembrie, ora 18.00 și ora 20.00 – recital special de duduk, susținut de Cosmin Bălean și Dorina Vasilasko! Cei care își doresc să ia parte la acest eveniment își pot rezerva gratuit biletul de acces direct de la Casa de Cultură Moldova Nouă (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2) sau apelând numărul 0766 516 409, în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 27 decembrie, ora 18.00 și ora 20.00 – concert simfonic susținut de Orchestra Simfonică Timișoara! Cei care își doresc să ia parte la acest eveniment își pot rezerva gratuit biletul de acces direct de la Casa de Cultură Moldova Nouă (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2) sau apelând numărul 0766 516 409, în limita locurilor disponibile.

Sursă foto: Facebook Casa de Cultură Moldova Nouă