SPIR-ul se gospodărește în curtea proprie

Serviciul Public de Reabilitare și Întreținere din Caransebeș a început lucrările de curățenie, reparații și modernizare în propria-i gospodărie, pentru o cât mai bună eficientizare a activității, dar și pentru creșterea condițiilor la locul de muncă pentru cei aproape 60 de muncitori.

Pentru început este luat în vizor atelierul mecanic ne-a declarat directorul SPIR, ing. Vasile Megan:

Am început cu acoperișul la atelierul mecanic, acolo stau lăcătușii, stau muncitorii noștri, și cei de la drumuri. Avem magazii și de la cei care se ocupă de siguranța rutieră și cei de la garaj. Plouă înăuntru, curentul nu putem să îl folosim pentru că toți pereții sunt îmbâcsiți de apă. Am inițiat proiectul, am vorbit cu un proiectant avem și buget pentru că îl facem din autofinanțatele SPIR-ului”, ne-a precizat Vasile Megan.

leader board 728 x 90 px

Directorul SPIR a precizat că imobilul va fi reabilitat în întregime, de la acoperiș, instalații electrice, zugrăvit, văruit, s-a schimbat tâmplăria. Serviciul SPIR are în subordine 59 de angajați din care 10 TESA și 49 de muncitori, care lucrează pe sectoare de activitate.

Acolo e un atelier mecanic unde se fac reparațiile, avem și un canal pentru reparații auto și acestea trebuie reparate, aranjate, trebuie să turnăm șapă, am montat o centrală veche acolo în spate, am tras conductă de gaz, ca să fie iarna și căldură, o să fie condiții de muncă cât de cât decente”, ne-a mai adăugat Vasile Megan.

Valoarea proiectului este peste 60.000 de lei din care refacerea acoperișului costă 42.000 de lei, rețeaua de gaz – racord 11.000 de lei și rețeaua de încălzire 10.000 de lei. De asemenea în regie proprie angajații SPIR au început lucrările de refacere a gardului care împrejmuiește toată curtea SPIR pe malul Timișului și pe Dâlmă.