Speranțe pentru foștii angajați de la Combinatul din Oțelu Roșu

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii

Cel mai mare producător pentru industria metalurgică din Polonia se interesează de Combinatul de la Oțelu Roșu. Primarul Luca Mălăiescu nu vrea să mai dea speranțe deșarte oțelarilor până nu se concretizează vânzarea combinatului.

După turci și chinezi, a venit rândul polonezilor să contacteze reprezentanții firmei Mechel pentru a arunca o privire asupra combinatului de pe Valea Bistrei, care se află în conservare de peste 7 ani de azi.

Patronii companiei Cognor Holding au discutat cu reprezentanții Mechel la Oțelu Roșu pentru a ajunge la o înțelegere cu privire la cumpărarea celor trei fabrici din Oțelu Roșu, Târgoviște și Buzău, iar dacă tranzacția se va concretiza la Oțelu Roșu, vor fi reactivați foștii angajați pentru că este nevoie pentru început de peste 350 de angajați.

Cognor Holding Spółka Akcyjna a fost fondată în 1991, concentrându-se inițial pe comerțul cu produse siderurgice. Compania este listată la Bursa de Valori din Varșovia din 1997. În 2006 a devenit parte dintr-un grup industrial de comerț cu industria de oțeluri și resturi de metal. Grupul operează în conformitate cu cele mai înalte standarde de etică în afaceri, bazate pe mulți ani de experiență acumulată de companiile sale.

Primarul orașului Oțelu Roșu este rezervat în declarații spunând că după toate delegațiile de turci și chinezi nu mai are încredere, însă, dacă se va concretiza ceva, poate o parte din oțelarii plecați la lucru în străinătate se vor întoarce acasă.