Spectacolul „Zaiafeturi”, pus în scenă de actorii Teatrului Merlin din Timișoara

31a3136
po 1000x100px (3)

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara a finalizat refacerea spectacolului „Zaiafeturi”, piesă inspirată de „Momente și schițe” de I.L. Caragiale, în regia Mădălinei Ghițescu Petre. Premiera va avea loc astăzi.

„Zaiafeturi” este un spectacol după un text clasic, recitit în cheie modernă. Patru schițe au fost alese pentru a fi parte în spectacol: „Căldură Mare”, „Lanțul slăbiciunilor”, „Justiția română” și „Vizită”. Toate sunt legate de personajul politicianul care, prin intervențiile sale, aduce în scenă perspectiva vieții politice românești care poate fi foarte bine cea a secolului XXI.

 31a3281

„Zaiafeturi, termen literar care caracterizează chefurile mari, cu lăutari, chiolhane şi ospeţe îşi propune să unească frânturi din opera caragialiană, de tip balcanic, adaptare după «Momente şi schiţe» de Ion Luca Caragiale din «Căldură mare», «Lanţul slăbiciunilor», «Legea maximului», «Jalba tâlharilor din închisori» și «Vizită”, precum şi cu inserţii din critica şi versurile scriitorului Ion Luca Caragiale, având ca scop primordial redescoperirea contemporaneităţii autorului pentru elevi şi adolescenţi. Proiectul este lipsit de fond muzical precum şi de efectele flamboiante binecunoscute secolului nostru, pentru  a concentra atenţia privitorului asupra comicului, a textului şi a situaţiei create de jocul actoricesc. Un spectacol pilulă pentru esenţializarea literaturii române.”, a spus regizoarea spectacolului, Mădălina Ghițescu Petre.

1000x200 dacus 02

 31a3341

Din distribuție fac parte Raul Bastean, Robert Copoț, Marko Adžić, Olivera Iovanovici și Raluca Grumăzescu. Spectacolul va avea premiera joi, 11 noiembrie, de la ora 18, la sediul Teatrului Merlin.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px