Spectacolul de Crăciun al Corului Madrigal la Timișoara, cu casa închisă

corul madrigal cezar verlan
po 1000x100px (3)

Spectacolul „Pe drumul Crăciunului” susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la Timișoara, în 10 decembrie, de la ora 19, va avea loc cu casa închisă. Biletele au fost epuizate cu trei săptămâni înainte de data evenimentului. 

Spectacolul extraordinar va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Corul este dirijat de Cezar Verlan, iar invitații speciali sunt Ofelia Popii și Marius Turdeanu, doi dintre cei mai aplaudați și premiați actori ai României.

Construit în jurul semnificației Crăciunului ca un nou început, spectacolul propune o parabolă universală despre reziliența unei familii în fața încercărilor destinului, precum și a miracolului credinței și al iubirii. Timp de aproape 90 de minute, celebrul ansamblu, împreună cu actorii invitați și copiii din corurile Cantus Mundi invită publicul să (re)descopere simbolistica profundă a Crăciunului prin muzică, poezie, literatură, scenografie, artă teatrală, mișcare scenică și light-design. Toate elementele spectacolului creează pe scenă o legătură organică între dramatism și speranță, între clasic și modern, între tradiționalele colinde românești și cele internaționale.

Regia și scenariul Spectacolului extraordinar „Pe drumul Crăciunului” sunt semnate de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturică. Selecția textelor dramatice a fost realizată de Mădălin Guruianu și va purta spectatorii printr-o succesiune emoțională dinamică, pornind de „Cântarea Cântărilor”, până la poeme de Eugen Jebeleanu, Lucian Blaga și Costache Ioanid și texte semnate de Khaled Hosseini, Sfânta Tereza de Avila și Paulo Coelho.

Unul dintre cele mai consecvente și iubite evenimente culturale ale sărbătorilor în România, tradiționalul spectacol al Corului Madrigal face parte din turneul național „Pe drumul Crăciunului”, care se desfășoară în perioada 4 – 20 decembrie, cu 9 spectacole extraordinare în 7 orașe: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București.

Turneul național „Pe drumul Crăciunului” reprezintă primul proiect aniversar din seria de evenimente incluse în programul „Madrigal 60”, ce se va desfășura pe tot parcursul anului 2023, când Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” împlinește 60 de ani de existență neîntreruptă.