Primăria Lugoj ia măsuri organizatorice pentru a preveni contaminarea cu noul virus în rândul aleșilor locali, care au atribuții în stabilirea unor decizii pe plan local. Din acest motiv, ședința ordinară a lunii martie a Consiliului Local Lugoj, stabilită pentru joi, 26 martie, va avea loc la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, unde aleșii locali vor beneficia de spațiu de siguranță între ei.
Pe scenă vor sta la mese separate funcționarii de la Biroul Juridic, președintele de ședință, primarul și secretarul, iar în sală, consilierii locali cu respectarea unei distanțe de siguranță.
Sumarul ordinii de zi a ședinței din martie este unul destul de consistent, dar din care lipsesc cu desăvârșire proiecte care să prevadă alocarea de fonduri de urgență pentru spitalul din Lugoj, în ciuda presiunii pusă de opinia publică (ce nu include așa-zisa societate civilă), partidele politice sau chiar conducerea instituției medicale. În schimb avem proiectul privind agenda manifestărilor culturale din anul 2020 a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, planuri de urbanism zonal, dotări ale serviciului de salubrizare al municipiului și altele.
Un punct important este cel al aprobării acordării normei de hrană pentru personalul în activitate din cadrul Direcției Poliția Locală Lugoj.
Deși în vremuri grele, primarul Francisc Boldea își va face timp pentru a prezenta un raport de activitate, întins pe 32 de pagini, mincinos încă de la prima pagină, una pe care tronează poza de campanie a primarului de acum 12 ani. Adică de când avea 60 de ani și se lăuda că va sta în fruntea Primăriei doar două mandate, după care lasă loc tinerilor.
Curios este că în această situație Primăria Lugoj a știut să gândească o variantă prin care să ofere protecție participanților la ședință, lucru care nu se întâmplă însă și în ceea ce privește piața agroalimentară a orașului.