Comandant nou! Batalionul 183 Artilerie „General Ion Dragalina” Lugoj, în subordinea locotenentului colonel Robert Călin Pioară

Batalionul 183 Artilerie „General Ion Dragalina” din Lugoj are un nou comandant în persoana locotenentului colonel Robert Călin Pioară.

Acesta a fost împuternicit de curând la comanda unității, înlocuindu-l pe colonelul Ion Teca, retras la pensie, după o carieră militară remarcabilă, de peste trei decenii, din care 27 i-a petrecut la Lugoj, iar ultimii cinci ani în fruntea Garnizoanei.

Cel care i-a luat locul, lt. col. Robert Călin Pioară a venit din Cluj, fiind un veteran al teatrelor de operațiuni internaționale. Absolvent al Institutului Militar de Artilerie și Geodezie „Ioan Vodă” din Sibiu, în anul 1995, locotenent-colonelul Robert Călin Pioară a îndeplinit funcții de comandă în structuri de artilerie din unități subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, fiind primul ofițer din cadrul unității în care este încadrat, care a participat la trei misiuni internaționale tip coaliție și misiuni ale Uniunii Europene. Acesta a îndeplinit funcțiile de instructor și ofițer de legătură în cadrul Detașamentului „Ana Training”, participând la misiunea de instruire a militarilor din armata afgană în cadrul operațiunii desfășurată în anul 2005 în Afganistan. În anul 2010, revine în deșertul afgan într-o nouă misiune, de această dată ca ofițer în Centrul de Operații Curente din Comandamentul Regional de Sud.

În perioada 2016 – 2017, Robert Călin Pioară a participat la Misiunea de Monitorizare a Uniunii Europene din Georgia, fiind numit de către Ministerul Afacerilor Externe lider al contingentului românesc, alcătuit din experți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale.