Spectacol orchestrat de Cristian Măcelaru și blues sârbesc și unguresc pentru Zilele Timișoarei

1000x100

O serie de evenimente sunt pregătite de administrația publică locală pentru Zilele Timișoarei, care în acest an se organizează mai restrâns, prin impunerea măsurilor de distanțare socială. Pe lângă spectacolul folcloric și Bega Music Festival, va avea loc și un concert simfonic și o seară de blues.

Cristian Măcelaru va dirija orchestra Filarmonicii Banatul de Ziua Timișoarei vineri, 31 iulie, începând cu ora 21.00, în Parcul Rozelor. Cristian Măcelaru este câștigător al Premiului Grammy în acest an pentru cea mai bună interpretare instrumentală solo și viitor director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. Suita pentru orchestră Planetele, de Gustav Holst, va fi completată de o proiecție de imagini însoțită de comentarii ale cosmonautului român Dumitru Prunariu, care este invitat special la Zilele Timișoarei.

De asemenea, va avea loc un recital de blues cu invitați din Ungaria și Serbia în cadrul Festivalulului Blues pentru Timișoara. Spectacolul se va desfășura în acest an în 3 august, chiar de Ziua Timișoarei, începând cu ora 19.00, în Piața Libertății. În acest an, trupa timișoreana Bega Blues Band va concerta alături de Cristina Bălan. Pe lista invitaților la concert se regăsesc: Rareș Totu’s Midnight Sun, Blueshammers (Serbia) și Mattyas Pribojski Blues Group (Ungaria).

„Vă invităm să participați la aceste evenimente deosebite, dar organizate în condiții speciale. Nu mai putem să sărbătorim Ziua Timișoarei ca în anii precedenți, prin evenimente de anvergură a zecilor de mii de spectatori.”, spune Nicolae Robu

Participanții la eveniment trebuie să știe că înscrierea se face în maximul de 500 de locuri disponibile, acces pe pagina de Facebook Evenimente Primăria Timișoara, pentru a fi respectate toate cerințele legale referitoare la distanțarea socială și purtarea măștii. Principiul de acordare a locului la evenimente este primul venit – primul servit.