Spectacol european! Lugojul întoarce scorul de la 0-2 și câștigă 3-2 cu elvețiencele de la Pfeffingen

volei lugoj (2)

Seară de vis pentru voleibalistele de la CSM Lugoj, care au reușit imposibilul în fața solidei echipe Sm’Aesch Pfeffingen. După ce au fost conduse cu 0-2 la seturi, lugojencele au întors scorul și s-au impus cu 3-2, într-un final de infarct, în fața echipei din Elveția. Aflată la a doua participare în cupele europene, echipa Lugojului are la activ trei victorii din tot atâtea meciuri.

Meciul a fost foarte echilibrat, cu un prim set pierdut de CSM la limită, cu 23-25. La fel de echilibrat a fost și setul doi, pierdut de lugojence cu 21-25. La acest moment, elvețiencele, mai organizate și mai atente în momentele decisive, păreau că se îndreaptă spre victorie.

În setul secund, s-a remarcat în mod deosebit jucătoarea niponă An Saita de la oaspete, cea mai mică jucătoare de pe teren, ca înălțime, dar care a reușit un procent impresionant de recuperări, unele la limita imposibilului! An Saita, componentă a naționalei Japoniei, a jucat în cariera sa și în România, la CSM București.

leader board 728 x 90 px

În setul III, Lugojul conduce cu 2-0, apoi are 4-2. La 6-5, avem parte de pauză neașteptată: o jucătoare oaspete se accidentează destul de serios, are nevoie de intervenția medicului și este scoasă de pe teren. Punct din serviciu Petya Barakova și Lugojul conduce cu 8-5, apoi avantajul se menține constant de două puncte în favoarea CSM-ului, care nu reușește desprinderea. Conducem, în sfârșit, cu 18-14, antrenorul Andreas Vollmer de la Pfeffingen cere time out, apoi cele două echipe merg cap la cap: 18-18, 19-19, elvețiencele conduc cu 20-19, cerem time out și egalăm la 21. La 23-21 pentru Lugoj, oaspeții cer și ei Time out, dar Lugojul câștigă acest set agonizant cu 25-23. Ceea ce nimeni nu mai credea, se întâmplă în setul patru, câștigat de CSM cu 25-19 cu sprijinul Loredanei Filipaș, care și-a fructificat din plin forța și avantajul înălțimii.

Urmează setul decisiv, al cincilea, în care echipa lugojeană pare mai proaspătă și mai concentrată. Deși Pfeffingen a cerut două time out-uri, la 9-6 și 11-6 pentru Lugoj, echipa noastră câștigă cu 15-8, reușește o spectaculoasă răsturnare de scor și scrie istorie în Europa.

A fost o seară de vis în Cupa CEV Challenge! CSM-ul abordează returul din Elveția cu voința de victorie, așa cum au declarat după meci atât antrenorul Ugljesa Segrt, cât și Loredana Filipaș, declarată MVP – cea mai bună jucătoare a partidei.