Spectacol de teatru cu copii surzi, pus în scenă de Teatrul Basca

teatru basca 1
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Teatrul Basca se pregătește pentru o nouă premieră. Cu multă pasiune, răbdare și perseverență, actorii teatrului au lucrat în ultimele luni la primul spectacol realizat cu copii fără auz, în cadrul proiectului „Dincolo de cuvinte”.

Spectacolul „Puf buf” aduce pe scenă 10 copii surzi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara. Premiera va avea loc vineri, în 25 februarie, de la ora 18, la sediul teatrului din Piața Traian.

teatru basca 3

„Un teatru de tip bufonadă, plin de culoare, muzică originală, veselie, potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți, cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte Puf buf. Spectacolul propune o călătorie prin diferite colțuri ale lumii, în căutarea unui sens, unui sunet, sau a unei stări, folosind costume colorate, muzică și mișcare, fără a se folosi de text. Proiectul «Dincolo de cuvinte» vine ca un răspuns la o cerere a unui grup de persoane surde din Timișoara de a aduce cultura în viața lor. Deși persoanele cu diferite dizabilități de auz, văz sau locomotorii, nu frecventează spațiile sau evenimentele culturale din oraș, unele dintre ele și-ar dori asta, dar din lipsa accesibilizării renunță. Spectacolul Puf Buf produs în cadrul acestui proiect materializează dorința copiilor surzi de a experimenta lumea teatrului, de a explora noi metode de interacțiune cu lumea, de a fi văzuți, auziți, și în final, de ce nu, aplaudați.”, au anunțat reprezentanții Teatrului Basca.

promovare banner maxagro

teatru basca 2

Premiera din 25 februarie va fi urmată și de o a doua reprezentație luni, în 28 februarie, de la ora 18, tot la Teatrul Basca. În cadrul turneului organizat urmează și alte reprezentații în Arad, Oradea și Cluj Napoca în luna martie, însoțite de cursuri de limbaj mimico gestual. Accesul la spectacole se face prin rezervare, în limita locurilor disponibile.

„Dincolo de cuvinte” este un proiect derulat de Asociația Solidart (Teatrul Basca), finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

publicitate tmc 640