Spectacol de proporții în Reșița. Alaiul Primăverii sărbătorește viața!

Peste 1100 de artiști amatori și profesioniști din județul Caraș-Severin vor participa la tradiționalul eveniment Alaiul Primăverii, care se va organiza în 20 aprilie. Organizatorii au amânat desfășurarea acțiunii programate inițial pentru data de 13 aprilie, întrucât la sfârșitul acestei săptămâni se anunță condiții meteorologice nefavorabile.

Acțiunea este organizată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Reşiţa, Muzeul Banatului Montan, Casa de Cultură a Studenţilor Reşiţa şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Manifestările culturale prilejuite de „Alaiul Primăverii“ vor avea ca preambul, în data de 12 aprilie, ora 14.00, o expoziţie de artă populară şi contemporană intitulată sugestiv „Primăvară cărăşană în forme şi culori“. Expoziția va cuprinde pictură naivă, pictură şi sculptură mică şi ţesături tradiţionale. Vernisajul expoziţiei va avea loc în incinta Muzeului Banatului Montan Reşiţa, sala „Ion Sălişteanu“, etajul 1 şi va putea fi vizitată atât în data de 12 aprilie până la ora 17.00, cât şi în data de 20 aprilie, de la ora 9.00 până la ora 17.00.

„Alaiul Primăverii“, tradiţionala manifestare, aflată la ediţia a XXXVIII-a, reuneşte un număr de 38 de ansambluri, 1100 de artişti amatori şi profesionişti din judeţ. Cu această ocazie va avea loc și târgul cu meşteşuguri tradiţionale, acțiune la care sunt invitaţi 14 meşteri populari, care îşi vor expune produsele şi vor avea şi ateliere de lucru pe domeniile specifice: podoabe, pictură, costume populare, aranjamente florale, cojocărie/curelărie, olărit tradiţional, sculptură în lemn, dogărit, ouă încondeiate, obiecte de uz casnic din lemn şi dulciuri tradiţionale/turtă dulce şi ciubuc tradiţional.
Parada costumelor populare va avea loc, așadar în 20 aprilie pe traseul Liceul „Traian Vuia“ – Parcul Tricolorului Reşiţa de la ora 11.00, iar de 12.00 se va organiza un spectacol folcloric în Parcul Tricolorului Reşiţa.

banner 970 x 250