Peste 5.000 de pachete de țigări, confiscate în Caraș-Severin într-o singură zi

explo 1000x200

O singură zi de control a fost suficientă pentru o captură serioasă. La începutul săptămânii, polițiștii cărășeni au oprit în trafic autoturisme, iar ceea ce au descoperit în două dintre ele i-a determinat să întocmească dosare penale.

În 9 aprilie, polițiștii cărășeni au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Prima „victimă” a fost un tânăr de 28 de ani din Drobeta-Turnu Severin. La ora 02.45, polițiștii rutieri au oprit în trafic pe DN6, în localitatea Armeniș, un autoturism care se deplasa dinspre Caransebeș spre Orșova. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 104.960 de țigarete, în pachete de țigări de la diferiți producători, netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. Față de șofer a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, în data de 10 aprilie, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Doar ghinionul a făcut ca polițiștii să mai facă o minicaptură de țigări, oprind un șofer pentru… viteză. „În aceeași zi, la ora 11.56, polițiști din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu și Postului de Poliție Băuțar au oprit în localitatea Băuțar un autoturism al cărui conducător auto, de 23 de ani, din Zăvoi, nu a respectat regimul legal de viteză pe sectorul de drum respectiv. În autoturism au mai fost identificați 5 pasageri, asupra acestora fiind găsite, cu ocazia controlului, 28 de pachete de țigări netimbrate, ridicate de polițiști în vederea confiscării”, transmit reprezentanții Poliției cărășene.

banner 970 x 250