Spectacol de animație cu scop educativ, la Casa de Cultură Moldova Nouă

po 1000x100px (4)

În Ajun de Moș Nicolae, micuții de la malul Dunării au fost destinatarii unui super spectacol muzical de animație, „peștișorul azuriu” ajungând, prin intermediul Teatrului de Vest Reșița, din Oceanul Pacific direct pe scena Casei de Cultură Moldova Nouă.

Zeci de prichindei au fost prezenți joi, 5 decembrie, în sala instituției culturale din Moldova Nouă, acolo unde organizatorii evenimentului „Aventurile peștișorului azuriu” promiteau un moment absolut excepțional, povestea palpitantă în blacklight dându-le impresia celor mici că se află în fața unui acvariu imens, plin cu peștișori și animale acvatice.

Creația Isabelei Oprea a captat instant atenția copiilor, întreaga poveste axându-se asupra peripețiilor peștișorului Blue care, la început, părea să asculte de sfaturile părinților: atenția îndreptată spre carte, neaventurarea în adâncuri, întrucât pericolele pot pândi la orice pas.

Curios din fire, ușor influențat de cei din jur, Blue uită repede de sfaturile primite de la părinți în momentul în care întâlnește, în drumul spre școală, două meduze care îl invită la plimbare în Câmpia de Corali – un loc, potrivit personajelor persuasive, de-a dreptul unic și fascinant, nemaiîntâlnit până acum.

Naiv, eroul principal cade pradă vorbelor goale, acesta constatând, abia după ce s-a trezit înconjurat de rechini, dornici să-l devoreze ca pe o delicatesă în zi de sărbătoare, că nu trebuia să ia nicio decizie la cald și nici să iasă din cuvântul părinților.

Împreună cu alți prieteni, la fel de creduli, Blue reușește să scape ca prin urechile acului de forțele răului și să găsească drumul spre casă, revenirea lui pe teren sigur fiind un adevărat moment de sărbătoare, forțele binelui manifestându-și triumful în fața răului printr-un concert muzical chiar în inima oceanului Pacific.