Specialiștii din străinătate confirmă: există dificultăți în integrarea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă!

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Specialiști în sănătate din Belgia confirmă că integrarea copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă este o provocare prea mare deocamdată pentru instituții, cadre didactice și elevi.

Comitetul executiv al Asociației de Ajutor Mutual din Belgia și Slatina Timiș s-a întrunit săptămâna aceasta pentru a vizita o serie de instituții din orașul de pe Bârzava, printre care și Centrul „Primăvara”.

După prezentarea instituției de învățământ, au fost luate în discuție o serie de probleme. Specialiștii reșițeni și vizitatorii belgieni au ajuns la concluzia că există multe similarități în sistemul de învățământ din cele două țări, iar punctele în comun se referă inclusiv la dificultățile de care se lovesc copiii cu dizabilități, atunci când vine vorba despre integrarea în învățământul de masă. Specialiștii din cele două țări, România și Belgia, apreciază că instituțiile de învățământ, dascălii și elevii nu sunt încă pregătiți să facă față unei astfel de schimbări.

belgieni la Primavara 6

1000x100 casa brutarului

Pe lângă problemele existente în sistem, au fost prezentate și proiectele Centrului Primăvara, extrem de apreciate de vizitatori. De asemenea, au fost analizate și sursele de finanțare externă pentru atragerea de fonduri europene la Reșița.

Pentru că metodele de predare și modul de derulare al acțiunilor de voluntariat i-au impresionat pe belgieni, aceștia iau în calcul o colaborare pe termen lung, prin care ambele părți să își pună în evidență valoarea și să deruleze cât mai multe acțiuni cu caracter social.

Sursă foto principal: www.canal2.md

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01