De la Rotary: electroencefalograf pentru copii cu dizabilități neuropsihiatrice

electroencefalograf donat unui centru din timisoara 2
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara a primit un electroencefalograf, în urma unui parteneriat cu cei de la Clubul Rotary Cetate.

Continuă parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Clubul Rotary Timișoara Cetate. Obiectul colaborării îl reprezintă dotarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara cu echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale şi dotarea casei de tip familial pentru copii, din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara a primit un electroencefalograf. Este vorba de un aparat foarte important în urmărirea funcţiilor vitale ale copiilor cu dizabilităţi din acest centru.

Electroencefalograma (EEG) este o evaluare non-invazivă, care detectează, potenţează şi înregistrează activitatea bioelectrică a creierului. Această metodă de investigare a activităţii electrice a creierului este foarte importantă în diagnosticul şi monitorizarea pacienţilor cu epilepsie, dar şi în diagnosticul altor afecţiuni neurologice de tipul encefalopatiilor, encefalitelor, tulburărilor de somn”, a informat DGASPC Timiș.

STPT job 1000x200

Valoarea electroencefalografului este de 47.000 lei, aparatul fiind achiziționat de Rotary Timișoara Cetate cu sume provenite din donaţiile membrilor clubului şi din sponsorizări.

În luna decembrie a anului trecut, în cadrul parteneriatului dintre DGASPC Timiş şi Rotary Timișoara Cetate, Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara a fost dotat cu trei monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale şi cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice.

Parteneriatul cu clubul de servicii timișorean va continua şi va fi atins un nou obiectiv propus în cadrul colaborării, respectiv Rotary Timișoara Cetate va dota o casă de tip familial din comuna Birda. Imobilul a fost pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmând să o recondiţioneze şi să ofere toate articolele necesare copiilor care vor locui în ea”, a detaliat DGASPC Timiș.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/