Specialişti din 18 ţări s-au întâlnit la Timişoara, la unul dintre cele mai importante evenimente din industria de electronice din România, facilitat de compania Flex și găzduit de Universitatea Politehnica Timişoara.
IPC este o asociaţie globală care sprijină companiile ce activează în industria electronică, să construiască produse fiabile şi de înaltă calitate prin standarde dovedite, certificări, educaţie şi formare, leadership, soluţii inovatoare şi bune practici din industrie.
Agenda evenimentului a fost completată de o vizită în cadrul laboratorului SMT organizat de către compania Flex, la Universitatea Politehnica, unde participanţii au putut vedea cum funcţionează în mod eficient o linie SMT în cadrul proceselor de producţie industrială.
„Suntem onorați să găzduim o conferință de acest calibru în Universitatea Politehnica, în anul în care Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. Universitatea noastră se remarcă prin contribuția sa semnificativă la dezvoltarea microelectronicii și se poate mândri cu dezvoltarea primei specializări în calculatoare și a celei de-a doua specializări în electronică din România. Prin urmare, participarea noastră la evenimentul IPC Days România este nu numai un privilegiu, ci și o confirmare a poziției noastre de lider în domeniu”, a spus Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Investiţiile în oameni, prin parteneriatele derulate între industrie, organisme reprezentative şi instituţii de învăţământ, precum Universitatea Politehnica Timişoara, sunt esenţiale pentru a promova investiţiile în cercetare şi dezvoltare, oferind un model de creştere regională.
,,Ne bucurăm că am putut aduce comunităţii din Timişora un eveniment de asemenea calibru care a oferit oportunitatea tuturor celor interesaţi să afle despre cele mai recente tendinţe, nevoi, standarde şi soluţii pentru liniile de producţie şi dezvoltarea de produse, dar şi opţiuni de educaţie şi învăţare permanentă”, a declarat Alexander Klein, manager general al companiei Flex.
Evenimentul a oferit o oportunitate unică în România tuturor inginerilor, studenţilor şi pasionaţilor de electronică şi industrie care au luat cunoştinţă despre cele mai recente progrese în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice şi au participat la o serie de discuţii tematice cu o comunitate de profesionişti dedicaţi construirii de electronice mai bune.