Grindeanu, la Timișoara: „Este timpul nostru în 2024. PSD Timiș va trebui să câștige CJT”

la Timisoara lideri PSD
untitled design set 970x90 px

La Timișoara sunt prezenți, sâmbătă, majoritatea miniștrilor PSD, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu. Ei participă la conferința de alegeri a PSD Timiș. 

Primul mesaj în deschiderea conferinței a fost transmis de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. El a rememorat anul 2017, când a fost exclus din PSD în urma conflictului cu Liviu Dragnea și a primit susținerea întregii organizații a PSD Timiș.

„Trebuie să spun ce trebuia să spun în 2017. Domnule premier, acești oameni de aici, în 2017 erau în curtea PSD Timiș și spuneau că ei nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Vă spun aceste lucruri ca să înțelegeți spiritul acestei organizații. Atunci am fost exclus din PSD. Timișul a fost trecut la și alții, la ceea ce înseamnă fonduri, primari, sume alocate pentru investiții. Cine nu înțelege că e foarte greu să îi scoți din casă pe timișoreni, dar după ce îi scoți… (…) În 2020 am mai avut o conferință județeană, dar era în perioada pandemiei. Folosesc acest prilej să vă mulțumesc pentru acel moment.”, le-a transmis Sorin Grindeanu delegaților la conferința județeană de alegeri.

Fost președinte PSD Timiș, Sorin Grindeanu le-a mai trasat colegilor de partid obiectivul principal pentru alegerile locale de anul viitor: redobândirea conducerii Consiliului Județean Timiș.

la Timisoara conferinta de alegeri psd timis, 2023

„În 2016 am reușit să câștigăm alegerile și să îi batem pe cei de dreapta, dreapta unită. Am luat 40% care ne-au dus în situația de a câștiga CJT. Dar vreau să vă spun câteva lucruri pentru viitor. Mulți ani am așteptat să facă alții ceva pentru noi, pentru Timișoara, pentru Timiș, pentru România. Mulți ani am fost complexați de anumite tinichele care ne sunau în urma noastră pentru că eram urmașii unora, nu eram noi, niște noi în politica mare. Am așteptat cu toții înghițind acele invective pentru că poate nu aveam încredere în noi. (…) Între timp am crescut și nu mai așteptăm voturi sau încrederea oamenilor, ci facem ce trebuie să facem pentru oameni, dincolo de apartenența politică. Facem pentru ca trebuie să ne gândim la copiii noștri și la ce trebuie să lăsăm pentru noi. Facem pentru că avem curajul să ne asumăm lucruri, facem pentru că putem să facem lucruri. PSD Timiș este astăzi în aceeași formă electorală, așa cum a fost în 2016 când am reușit să câștigăm alegerile, nu pentru că a fost cineva deosebit, fiindcă a fost spiritul. Este timpul nostru în 2024, PSD Timiș va trebui să câștige CJT și vom face acest lucru.”, a declarat Grindeanu.

La conferința județeană de alegeri PSD Timiș participă și rectorii celor patru universități de stat din Timișoara, directori de instituții publice și reprezentanții județeni ai mai multor partide.