Specialista Challenge Cup se întoarce în Europa

Câştigătoare trei ani la rând a competiţiei continentale, fomaţia reşiţeană revine în lupta pentru trofeul Challenge la sfârşitul acestei luni, de data aceasta, sub titulatura de HC Caraş-Severin. După experienţa mai puţin reuşită în Cupa EHF şi parcursul foarte bun de anul trecut din Cupa Cupelor, când doar conturile goale ale clubului i-au făcut pe handbaliştii reşiţeni să rateze prezenţa în semifinale, Tucanu şi ceilalţi joacă din nou în cea de-a treia competiţie europeană ca importanţă.

Primul adversar pe care îl va întâlni HC Caraş-Severin este HK Spartak Varna, o formaţie modestă din Bulgaria care, în mod normal nu poate emite niciun fel de pretenţie în faţa reşiţenilor. Primul meci din turul trei al Challenge Cup se va disputa la Reşiţa, sâmbătă, 26 noiembrie, returul fiind programat la 3 decembrie, în Bulgaria. Gligore Czari şi-ar fi dorit să evite deplasarea în Bulgaria, propunându-le celor de la Spartak să joace ambele meciuri la Reşiţa. “Nu au fost de acord să jucăm ambele meciuri la noi, ne vom deplasa şi în Bulgaria. Eu sper să facem două jocuri bune şi să accedem într-o fază superioară. Deocamdată, nu am informaţii deloc despre bulgari şi nici nu ştiu dacă am de unde să fac rost. Campionatul lor este mult sub cel de la noi”, a declarat antrenorul reşiţean.

Anul trecut, UCMR se putea califica în semifinalele Cupei Cupelor, chiar dacă pierduse la o diferenţă destul de mare la Skopje. În returul de la Reşiţa a reuşit însă să întoarcă rezultatul, dar cu câteva minute înainte de final, băieţii şi-au amintit de văicărelile conducerii, care nu avea banii necesari pentru o viitoare deplasare. Macedonenii au mers până la urmă mai departe. Czari spune că nu mai sunt probleme şi că echipa se va califica în faza următoare. “Eu şi anul trecut am vrut să mergem mai departe. Poate nu a fost ca în alţi ani. Domnul director poate îşi punea problema banilor, cu ce o să mergem în deplasare”, a recunoscut tehnicianul.

Tot în Challenge Cup, Universitatea Suceava, a doua reprezentantă a României în această competiţie, va întâlni Bnei Hertzeliya  din Israel.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/