Spațiul Schengen, marele eșec al finalului de an! 2022, un eșec din toate punctele de vedere!

plujar usr cs
untitled design set 970x90 px

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, șterge pur și simplu pe jos cu ministrul de Interne, Lucian Bode, dar și cu europarlamentarul Rareș Bogdan, după ce România a rămas în afara spațiului Schengen.

Politicianul cărășean consideră că rămânerea în afara Schengen este doar bomboana de pe colivă, consecințele actualei guvernări fiind mult mai multe și cu impact negativ mult mai mare asupra calității vieții românilor. Am spune că marele eșec este faptul că am ratat intrarea în Schengen doar pentru că s-a produs acum, pe sfârșitul anului. Însă întreg anul 2022 a fost un eșec din toate punctele de vedere, cu o inflație record, cu un mega partid de stat – coaliția PNL-PSD-UDMR, care are o majoritate zdrobitoare ce promitea atunci când a preluat guvernarea țării că este o soluție de compromis pentru a scoate țara din impas, într-o perioadă dificilă, atât din punct de vedere geopolitic, pentru că avem războiul la granițele țării, dar și economic. Tot din cauza războiului, criza energetică prin care trece întreg mapamondul, pentru că această criză a depășit granițele Europei. Politicul, acolo unde contextul economic global forțează la luarea unor decizii grele, poate să contribuie decisiv. Din păcate, în România gigantul politic care conduce destinele țării nu a luat cele mai bune decizii și ne aflăm astăzi într-o situație cu inflație record, cu prețuri exorbitante nu doar la energie, ci și la alimente, la produsele de bază. Așa că, faptul că noi nu am intrat în Schengen nu pot să-l numesc cel mai mare eșec al anului, deși este un eșec răsunător.”, a comentat Andrei Plujar pentru Express de Banat.

Liderul USR Caraș-Severin spune că vinovații pentru ratarea spațiului Schengen de către țara noastră nu ar trebui căutați în rândul politicienilor austrieci, ci chiar în parlamentul și guvernul român. „Noi am crezut că este suficient să ne lăsăm duși pe valul acesta datorat războiului de la granițele țării și ne vor primi în Schengen doar așa, ca să ne mulțumească pentru contribuția pe care am avut-o și noi în acest război. E limpede că în momentul în care îl trimiți pe Bode să negocieze aderarea României la spațiul Schengen nu poate fi luat în serios de omologii săi. În politica internațională contează foarte mult să cunoști o limbă străină, să te faci înțeles, iar politicienii cu state vechi, politicienii cu școli făcute pe bune, simt imediat când în fața lor este un impostor. De fapt, Austria ne spunea încă din primăvara anului 2022 că nu va vota aderarea României. Nu este nicio surpriză că un ministru plagiator, așa cum este Lucian Bode, a mințit și a spus că a rezolvat el lucrurile. El e posibil chiar să și fi înțeles asta. Nu cred că știe vreo limbă străină domnul Bode. De multe ori, când apare la TV, mi se pare că avem nevoie de subtitrare ca să înțelegem ce vrea să spună în limba română.”, a afirmat Plujar.

Totodată, potrivit useristului, de eșecul României se face responsabil și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care ar fi trebuit să dezlipească în povestea Schengen țara noastră de Bulgaria. „Nu în ultimul rând, e un eșec răsunător al președintelui Iohannis, care a fost total absent în acest demers, ba mai mult a ieșit și cu o declarație penibilă exact în ziua votului. Acum ne anunță că se va implica total în aderarea României la spațiul Schengen. Trebuie să înțelegem clar că spațiul Schengen este un acord comercial între țări, este un acord distinct față de ce înseamnă UE, nu are nimic de-a face cu zona EURO, iar cu o atitudine ca a lui Rareș Bogdan, care cere să boicotăm firmele austriece, nu vom reuși să aderăm. Am fost umiliți pentru că atunci când te prezinți cu politicieni de mâna a doua, cu politicieni cu grave probleme de integritate, rezultatul nu poate fi altul decât acesta!”, a conchis președintele USR Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/