Spațiu extins pentru elevi la una dintre cele mai căutate școli din Timișoara

Două corpuri noi extinse sunt în plan de proiectare pentru Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara, aflată în Zona Soarelui. Primarul Timișoarei a anunțat că școala se află într-un proiect avansat, finanțat din fonduri europene.

Potrivit edilului Timișoarei, proiectul este într-un stadiu avansat, mai exact în faza de precontractare. Proiectul de extindere a școlii are deja partea de evaluare tehnică și finanțare bifate. Clădirea urmează să fie extinsă cu două corpuri, atașate celor trei deja existente în regim: D+P+2E (demisol+parter+2 etaje).

„Această școală are foarte mulți copii, este o școală cu condiții foarte bune, atât că este neîncăpătoare pentru numărul mare de copiii înscriși și este foarte solicitată pentru că e o școală de calitate. Din fericire, părinții timișoreni sunt preocupați să-și orienteze copiii spre școlile de calitate, ceea ce e o notă bună pentru timișoreni. Vom avea extinderi importante și suprafață desfășurată mare la Școala Generală 30 și aștept să trecem de faza de precontract ca să semnăm contractul de finanțare și pentru acest obiectiv.”, a declarat Nicolae Robu.

Alte proiecte de referință în infrastructura educației și prioritare pe care primarul Timișoarei le-a amintit se referă la Școala Generală 16, care a primit de curând o rambursare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și continuarea lucrărilor la campusul studențesc Lenau.