Spațiu de cazare pentru refugiați, amenajat la demisolul Casei Tineretului din Timișoara

fitt spatii cazare refugiati

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a amenajat la demisolul Casei Tineretului de pe strada Arieș nr. 19 un spațiu de cazare pentru refugiații ucraineni aflați în tranzit. Spațiul a fost creat în urma închiderii centrului de vaccinare, este dotat cu 21 de paturi și saltele, două băi, mașină de spălat și uscător de haine, zonă de servit masa, de joacă pentru copii și o zonă de infrastructură IT. 

Spațiul este dedicat refugiaților ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt, de la una până la trei zile, în perioada de tranzit. De amenajarea centrului s-au ocupat personalul și voluntarii internaționali ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), cu suportul Universității de Vest din Timișoara care a donat paturi și saltele, iar administrarea se face în colaborare cu Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), cărora li se pot alătura și alte organizații de tineret din oraș.

„În vederea asigurării obiectelor și produselor necesare persoanelor aflate în tranzit, facem apel la structuri care se ocupă deja de colectarea și selectarea donațiilor, care pot ajuta cu: produse de igienă personală (inclusiv prosoape), jucării și cărți de colorat pentru copii, produse de menaj și uz casnic, precum și cu obiecte specifice: bidoane cu apă, paturi pentru bebeluși (3-4 bucăți), o masă de schimbat scutece, un uscător de păr, un uscător de haine, camere web și căști cu microfon (pentru desktopuri).”, au transmis reprezentanții FITT.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pentru donații, numărul de telefon este 0371.000.375. Cei interesați să ajute sunt rugați să contacteze în avans FITT la acest număr de telefon, pentru a evita surplusul de produse. Toate detaliile despre cum puteți ajuta găsiți aici.

banner 970 x 250