De Ziua Femeii, la Teatrul de Vest din Reșița se joacă „Don Juan”!

teatru vest don juan

Reprezentantele sexului frumos și nu numai sunt invitate marți, 8 martie, la spectacolul „Don Juan” de Molière, în regia lui Mihai Constantin Ranin.

„Don Juan” este cea de-a doua premieră din acest an a Teatrului de Vest, care se află la a doua colaborare cu regizorul Mihai Constantin Ranin, după ce, în vara anului trecut, acesta punea în scenă spectacolul „Adulter”, o adaptare după „Central Park West” de Woody Allen.

„«Adulter» a fost un spectacol de succes al teatrului, motiv pentru care l-am rugat pe domnul Ranin să ne onoreze din nou cu prezența și să facă acest spectacol de Molière, dat fiind faptul că, printre altele, se aniversează și 400 de ani de la naștere acestuia. Spectacolul are în distribuție doar actori ai teatrului reșițean, pentru doi dintre ei este debutul.”, spunea în deschiderea conferinței de presă, prilejuită de anunțarea premierei de mâine, managerul Teatrului de Vest Reșița, Florin Gabriel Ionescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Regizorul Mihai Constantin Ranin s-a arătat mulțumit de rezultatul final, declarând că acest lucru se datorează tinerilor actori reșițeni, alături de care a lucrat foarte bine. „Trăim vremuri foarte triste, cu războiul din Ucraina, aproape în fiecare dimineață urmăresc știrile cu îngrijorare și cu emoție și trebuie să mă mobilizez și să vin la teatru alături de această trupă și să facem comedie. Dar iată că am reușit. În primul rând, am reușit să facem o distribuție extraordinară, sunt actori tineri, sunt actori care au disponibilitate pentru comedie, sunt foarte maleabili, au avut încredere în ceea ce le-am propus eu, pentru că, sigur, la școală învață să joace într-un stil realist, ceea ce nu este cazul la Molière, pentru că Molière nu auzise de Stanislavski.”

Din distribuția spectacolului de mâine-seară, programat pentru ora 19.00, fac parte actorii: Robert Danci, Alexandru Moldovan, Denisse Moise, Ioana Dobrea, Rusalina Bona, Andrada Samoilă, Marius Tudor și Sorin Fruntelată.

Piesa „Don Juan” se va juca la Reșița și în zilele de 9, respectiv 13 martie, de la aceeași oră – 19.00.

banner 970 x 250