Spații verzi, date spre adopție agenților economici! Firmele din Reșița, pe modelul celor din Oradea

Proiectul întocmit de Serviciul Urbanism privind întreținerea spațiilor verzi publice din intravilanul municipiului a fost discutat și aprobat în ședința Consiliului Local din această lună. Potrivit acestuia, firmele din Reșița au posibilitatea să întrețină, pe cheltuiala lor și pe baza unui plan peisagistic, anumite zone din municipiu.

„În Reșița avem 2.300 de hectare de intravilan, din care spații verzi sunt până în 300 de hectare. Am creat un regulament, cu inspirație tot din orașul care ne-a luat-o înainte, menționez, chiar dacă plictisesc, că e vorba de Oradea. Primăria din acest oraș a creat posibilitatea agenților economici care vor să ia în «adopție» un sens giratoriu, un triunghi ș.a.m.d. să încheie un contract de parteneriat cu primăria locală și pe un proiect de peisagistică aprobat de Urbanism pot să planteze copaci sau arbuști, plante ornamentale, gazon pe care să le întrețină, având dreptul ca în acel loc să-și pună câte o reclamă de mici dimensiuni, discrete și elegante. Eu cred că este o relaționare foarte bună între primărie și agenții economici doritori să participe, cu eforturi mici, la întreținerea și înfrumusețarea orașului”, spune primarul Reșiței.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Ioan Popa este convins că și în Reșița vor exista firme doritoare de un astfel de parteneriat. Între locațiile care s-ar preta la un astfel de experiment, primarul a amintit zona de la benzinăria Mol și sensul giratoriu de la Intim.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/